9/6/2023

  


 




Τάρτα με γκοργκονζόλα, σύκα και καρύδια

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  21/09/2018 10:51:24
Λαχταριστή και πρωτότυπη αλμυρή τάρτα με σύκα, γκοργκονζόλα και σφολιάτα.

• Μερίδες: για μια ταρτιέρα 26εκ.
• Χρόνος προετοιμασίας: 20'
• Χρόνος μαγειρέματος: 35'
• Έτοιμο σε: 55'...

ΥΛΙΚΑ

• 1 φύλλο σφολιάτα
• 4 αβγά
• 200γρ. γιαούρτι
• 50γρ. γραβιέρα τριμμένη
• 90γρ. γκοργκονζόλα
• 1 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου ή βασιλικού χοντροκομμένα
• λίγο μοσχοκάρυδο
• αλάτι, πιπέρι
• 6-7 καρύδια

Για τη σάλτσα
• 6 σύκα ξερά
• 500 ml κρασί μαυροδάφνη
• 1 ξυλάκι κανέλας
• 2 γαρύφαλλα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Απλώνουμε 1 φύλλο σφολιάτας στην ταρτιέρα. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη σε διάφορα σημεία. Χτυπάμε το 1 αβγό και με πινέλο το αλείφουμε στη σφολιάτα. Ψήνουμε το φύλλο ζύμης για περίπου 15 λεπτά, βγάζουμε την ταρτιέρα από τον φούρνο και την αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος να κρυώσει.

• Για τη σάλτσα: Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τα σύκα με το κρασί, την κανέλα και τα γαρύφαλλα. Όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά. Αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά αφαιρούμε τα σύκα με τρυπητή κουτάλα και τα κόβουμε στη μέση. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.

• Για τη γέμιση: Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ χτυπάμε τα τρία αβγά, προσθέτουμε το γιαούρτι, τη γραβιέρα και το μοσχοκάρυδο. Αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε τη γέμιση στην τάρτα. Σπάμε σε μικρά κομμάτια τη γκοργκονζόλα και τη σκορπάμε να πάει παντού. Πασπαλίζουμε με το μυρωδικό και στολίζουμε την τάρτα με τα σύκα και τα καρύδια.

Ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να σταθεροποιηθεί η γέμιση, για περίπου 20 λεπτά. Όταν βγάλουμε την τάρτα από τον φούρνο, την περιχύνουμε με τη σάλτσα μαυροδάφνης και σερβίρουμε αμέσως.

olivemagazine.gr




Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
83772
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα
































































 


  © 2012-2023 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ