facebook  youtube  twitter  instagram 15/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Τάρτα galette με ροδάκινα

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  12/07/2017 11:29:43
Τάρτα galette με ροδάκινα
Μια τάρτα γαλλικής προέλευσης με βουτυρένια βάση και ζουμερά ροδάκινα. Μπορείτε να τη φτιάξετε φυσικά και με όποιο άλλο φρούτο εποχής επιθυμείτε.

• Μερίδες: 4
• Χρόνος προετοιμασίας: 20'
• Χρόνος μαγειρέματος: 50'
• Έτοιμο σε: 1:10'
• Χρόνος αναμονής: 30 λεπτά...

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη
• 1½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
• ½ κουτ. γλυκού αλάτι
• ½ φλιτζάνι βούτυρο, σε μικρούς κύβους
• 6 κουτ. σούπας νερό παγωμένο

Για τη γέμιση
• ½ φλιτζάνι ζάχαρη
• 5 κουτ. σούπας αμύγδαλα τριμμένα σε σκόνη
• 1 κουτ. γλυκού κανέλα
• 1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 5 μεγάλα ροδάκινα ή νεκταρίνια, πλυμμένα, σε φέτες
• 3 κουτ. σούπας βούτυρο σε μικρά κομμάτια
• ½ φλιτζάνι μαρμελάδα ροδάκινο ή βερίκοκο ή νεκταρίνι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ετοιμάζετε τη ζύμη: Βάζετε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύετε και προσθέτετε τους κύβους βουτύρου. Βάζετε σε λειτουργία το μίξερ (με το εξάρτημα γάτζο) και δουλεύετε τα υλικά μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα. Προσθέτετε το νερό και συνεχίζετε το ζύμωμα για 5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη. Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνετε για ½ ώρα στο ψυγείο.

Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε στρογγυλό φύλλο με πάχος ½ εκ. Μεταφέρετε το φύλλο σε ένα στρογγυλό ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος φροντίζοντας να εξέχει η ζύμη περίπου 2½ -3 εκ. έξω από το ταψί.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Ανακατεύετε τη μισή ποσότητα ζάχαρης με τα αλεσμένα αμύγδαλα, το αλεύρι και την κανέλα και πασπαλίζετε το κέντρο της τάρτας (όχι στη ζύμη που εξέχει έξω από το ταψί). Στρώνετε τις φέτες από τα ροδάκινα ή τα νεκταρίνια και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ζάχαρη. Σκορπίζετε και τα κομμάτια του βουτύρου. Γυρίζετε τις άκρες της ζύμης για να μισοκαλύψετε τα ροδάκινα. Ψήνετε για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να μελώσουν τα φρούτα και η ζύμη να γίνει χρυσαφένια.

Βγάζετε την τάρτα από το φούρνο και όπως είναι ζεστή την αλείφετε με την μαρμελάδα ροδάκινο. Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει και σερβίρετε.

olivemagazine.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
04893
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα












































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ