facebook  youtube  twitter  instagram 24/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Ταξίδι εξοικείωσης στα Μετέωρα από την Υπηρεσία Εξωτερικού Ισραήλ - Συμμετοχή του τηλεοπτικού καναλιού i24news

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  25/07/2022 09:05:23
Ταξίδι εξοικείωσης στα Μετέωρα από την Υπηρεσία Εξωτερικού Ισραήλ -  Συμμετοχή του τηλεοπτικού καναλιού i24news

Το Υπ. Πολιτισμού ενέκρινε την υλοποίηση ταξιδιού εξοικείωσης στη Β. Ελλάδα, Θεσσαλία και Ήπειρο και συγκεκριμένα τη Θεσσαλονίκη, Μετέωρα και Ιωάννινα, διοργανωμένο από την Υπηρεσία Εξωτερικού Ισραήλ, στο πλαίσιο της προβολής της Ελλάδας γενικώς και των επιμέρους προορισμών και εμπειριών ειδικώς, με τη συνεργασία των Δήμων Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων και με τη συμμετοχή των δημοσιογράφων κ.κ. Emily Frances Wolk, Gil Elad, Uri Shapira και Daniel Bock του τηλεοπτικού τοπικού καναλιού i24news. 

Το ταξίδι θα στοχεύσει στην ανάδειξη της πολυπολιτισμικότητας της χώρας μας και την καταγραφή διαφορετικών ιστορικών (αρχαιότητα, βυζαντινά χρόνια κλπ) και θρησκευτικών (χριστιανισμός, εβραϊσμός, μουσουλμανισμός) παραδόσεων

Το i24news έχει έδρα το Τελ Αβίβ αλλά παγκόσμια απήχηση, καθώς εκπέμπει στα Αγγλικά, στα Γαλλικά και στα Αραβικά. Λόγω του ειδησεογραφικού κατά βάση χαρακτήρα του, παρακολουθείται από θεατές με υψηλό καταναλωτικό προφίλ (π.χ. επιχειρηματίες, άνθρωποι των επενδύσεων, της τεχνολογίας κλπ) ενώ η θεαματικότητά του ξεπερνά καθιερωμένους κολοσσούς (π.χ. BBC, CNN, FRANCE 24) σε κατά τόπους αγορές

Αυτή τη στιγμή, πάνω από 1 δισ. νοικοκυριά έχουν πρόσβαση στο κανάλι (μέσω πλατφορμών, συνδρομών κλπ) ενώ εξίσου σημαντικό είναι ότι έχει ικανοποιητική διείσδυση στα ΗΑΕ (διαθέτει ήδη παράρτημα στο Ντουμπάι) όπου ο ΕΟΤ δεν έχει ειδική στόχευση με Υπηρεσία Εξωτερικού τοπικής αρμοδιότητας. 

Το πρόγραμμα που θα κάνει την εκπομπή είναι το «Holy Land Uncovered» που παρουσιάζει στα Αγγλικά η κ. Emily Frances Wolk. Οι εκπομπές της συχνά μεταφράζονται και προβάλλονται και στις άλλες δύο γλώσσες. Η κ. Wolk εξέφρασε ενδιαφέρον να μιλήσει για την εβραϊκότητα της Ελλάδας, σε συνδυασμό όμως με την τοπική θρησκευτική ταυτότητα, τη χριστιανική, όπως αυτή καταγράφεται διαχρονικά αλλά και να αναδείξει τη μακραίωνη πολιτιστική ιδιαιτερότητα της χώρας μας, με αναφορά και σε διαφορετικής παράδοσης μνημεία. 

Τέλος, οι εκπομπές της απαρεγκλίτως πληροφορούν και για τη γαστρονομική ταυτότητα των περιοχών, ως μια πτυχή σύγχρονου πολιτισμού που αντικατοπτρίζει την ιστορικότητα και τις παραδόσεις τους. 

Το κανάλι θα συλλέξει υλικό για δύο επεισόδια, ένα ανά πόλη.

Το εν λόγω ταξίδι θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 31 Ιουλίου 2022.


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
26015
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ