facebook  youtube  twitter  instagram 22/5/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Τα πιο αφράτα μπιφτέκια με γέμιση λαχανικών

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  19/09/2018 09:36:18
Τα πιο αφράτα μπιφτέκια με γέμιση λαχανικών
Μπιφτέκια. Η καλύτερη απάντηση στην ερώτηση «Τι θα φάμε σήμερα;».

• Μερίδες: 4
• Προετοιμασία: 20'
• Χρόνος: 10'...

ΥΛΙΚΑ

• 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά
• 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο, χωρίς την κόρα, θρυμματισμένο
• 1/2 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
• 2 ξερά κρεμμύδια, χοντροτριμμένα
• 1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
• 60 ml ελαιόλαδο + για το ταψί
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη γέμιση
• 1 μικρό κολοκυθάκι, τριμμένο
• 1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
• 4 ντοματίνια, ψιλοκομμένα
• 1/3 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια. Ζυμώνουμε με τα χέρια για 3-4 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.

• Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, για να σφίξει το μείγμα και να πλάθεται ευκολότερα.

• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.

• Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου και λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί.

• Πλάθουμε τον κιμά σε 8 μικρά μπιφτέκια.

• Πιέζουμε το καθένα με το χέρι ώστε να πλατύνει, βάζουμε στο κέντρο 1 κουτ. σούπας γέμιση και κλείνουμε το μείγμα του κιμά για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση.

• Αραδιάζουμε στο ταψί και ψήνουμε στο ψηλότερο ράφι του φούρνου για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

• Συνοδεύουμε με σαλάτα και πατάτες τηγανητές ή πουρέ.

gastronomos.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
6CM5Y
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα
















































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ