Μπιφτέκια. Η καλύτερη απάντηση στην ερώτηση «Τι θα φάμε σήμερα;». • Μερίδες: 4 • Προετοιμασία: 20' • Χρόνος: 10'...
ΥΛΙΚΑ • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά • 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο, χωρίς την κόρα, θρυμματισμένο • 1/2 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική • 2 ξερά κρεμμύδια, χοντροτριμμένα • 1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος • 60 ml ελαιόλαδο + για το ταψί • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο Για τη γέμιση • 1 μικρό κολοκυθάκι, τριμμένο • 1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη • 4 ντοματίνια, ψιλοκομμένα • 1/3 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια. Ζυμώνουμε με τα χέρια για 3-4 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα. • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, για να σφίξει το μείγμα και να πλάθεται ευκολότερα. • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. • Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου και λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί. • Πλάθουμε τον κιμά σε 8 μικρά μπιφτέκια. • Πιέζουμε το καθένα με το χέρι ώστε να πλατύνει, βάζουμε στο κέντρο 1 κουτ. σούπας γέμιση και κλείνουμε το μείγμα του κιμά για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση. • Αραδιάζουμε στο ταψί και ψήνουμε στο ψηλότερο ράφι του φούρνου για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. • Συνοδεύουμε με σαλάτα και πατάτες τηγανητές ή πουρέ. gastronomos.gr 
|