facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Τα Κατηχητικά της Διάβας στα Μετέωρα

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  22/11/2022 08:56:24
Τα Κατηχητικά της Διάβας στα Μετέωρα

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΤΑΓΩΝ & ΜΕΤΕΩΡΩΝ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΙΑΒΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
ΤΗΛ. 24320 23645 www.inadd.net
[email protected]  instagram: enoria.diavas

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, μετά την Θεία Λειτουργία στην Διάβα, τα παιδιά των Κατηχητικών της ενορίας της Διάβας, επισκεφτήκαμε την Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Μετεώρων.

Εικοσιδύο (22) μαθητές από τα Κατηχητικά της ενορίας μας μαζί με ορισμένες μητέρες ανηφορίσαμε για την Ουράνια Πολιτεία των Μετεώρων. Μας υποδέχτηκε με πολλή χαρά η αδελφή Προδρόμη και μας ξενάγησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους. Εκεί προσκυνήσαμε την αγία Κάρα του και μας μίλησε για την ιστορία του μοναστηριού. Κατόπιν στον νάρθηκα του ναού μας μίλησε για το βίο του αγίου και τα μαρτύρια που πέρασε και μας ανέλυσε με θαυμάσιο τρόπο το νόημα των αγιογραφιών του νάρθηκα. Ακολούθησε ο ναός του αγίου Στεφάνου. Εκεί προσκυνήσαμε το ιερό λείψανο του αγίου και μάθαμε για την ιστορία του ναού. Αποχωρώντας από τον ναό, η αδελφότητα μας κέρασε λουκούμι και στα παιδιά δόθηκε από ένα κομποσχοινάκι. Προτελευταίος σταθμός το Μουσείο του μοναστηριού με τα θαυμάσια εκθέματα.

Στο τέλος και αφού πήραμε την ευχή της Καθηγουμένης του μοναστηριού μοναχής Χριστονύμφης, κατευθυνθήκαμε στην Έκθεση του μοναστηριού. Ακολούθως, αναχωρήσαμε και στον δρόμο της επιστροφής δεν έλειψαν τα αστεία και τα όμορφα πειράγματα! Δοξολογούμε τον άγιο Θεό για τις ευλογημένες στιγμές που μας χαρίζει! Τον Δοξολογούμε και για την μεγάλη ευλογία των Ιερών Μονών που κοσμούν την Ιερά Μητρόπολή μας και αποτελούν πνευματικό κόσμημα. Ανανεώσαμε για την επόμενη μας εκδρομή..

Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας το τουριστικό γραφείο Tsiatsios Tours του κ. Νεκταρίου Τσιάτσιου για την δωρεάν μεταφορά όλων μας στην Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου.

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Διάβας



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
48236
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ