facebook  youtube  twitter  instagram 20/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης… γιατί όχι και στην Καλαμπάκα ~ Γράφει ο Κώστας Θ. Τόλης, Αρχιτέκτων Μηχ/κος, Υποψήφιος Δήμαρχος Μετεώρων

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  28/03/2023 14:28:31
Σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης… γιατί όχι και στην Καλαμπάκα ~ Γράφει ο Κώστας Θ. Τόλης, Αρχιτέκτων Μηχ/κος, Υποψήφιος Δήμαρχος Μετεώρων

Πριν λίγες μέρες βρέθηκα στα γραφεία της εταιρείας ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ του Δήμου Τρικκαίων όπου συναντήθηκα με τον Πρόεδρο Κο Ζιώγα Γεώργιο, τον Δ/ντα Σύμβουλο κο Γούλα Χρήστο και το συνάδελφο Μηχανικό Κο Κωστόπουλο Αθ. με σκοπό να ενημερωθώ για το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης που εδώ και λίγους μήνες λειτουργεί στην πόλη των Τρικάλων.

Η πόλη των Τρικάλων κατατάσσονταν μέχρι σήμερα στις πόλεις με οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα και έλλειψη θέσεων ελεύθερης στάθμευσης. 

Με την ελεγχόμενη στάθμευση έχει επιτευχθεί η - όσο το δυνατόν μεγαλύτερη - εναλλαγή οχημάτων στις διαθέσιμες θέσεις μέσα στο 24ωρο και ως εκ τούτου η καλύτερη εξυπηρέτηση τόσο των δημοτών της Πόλης όσο και των επισκεπτών ή αυτών που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά. Εν κατακλείδι, το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης έχει τακτοποιήσει και έχει διευκολύνει τη στάθμευση και έχει αποτρέψει τη χρήση του Ι.Χ. για τις μετακινήσεις των πολιτών στο κέντρο της πόλης προσβλέποντας, μεταξύ των προαναφερθέντων, και στη μείωση της ρύπανσης και τη βελτίωση των περιβαλλοντικών όρων της περιοχής.

Η πληρωμή του τέλους στάθμευσης γίνεται µε τη χρήση Ηλεκτρονικής εφαρμογής από κινητό ή σε οποιοδήποτε συμβεβλημένο σημείο µε POS (περίπτερα, καταστήματα ψιλικών κ.λ.π.)

Ο έλεγχος της στάθμευσης γίνεται από τη Δημοτική Αστυνομία ηλεκτρονικά, απλώς αναζητώντας την πινακίδα του σταθμευμένου οχήματος. Για αυτό το λόγο η Δημοτική Αστυνομία έχει εφοδιαστεί µε τον κατάλληλο, σύγχρονο εξοπλισμό (smartphone, φορητούς εκτυπωτές, κατάλληλο λογισμικό) για την αμεσότητα ελέγχου και αστυνόμευσης των χώρων. 

Σκοπός της επίσκεψης μου ήταν να συζητήσουμε το ενδεχόμενο εφαρμογής ενός συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης που θα αφορά την πόλη της Καλαμπάκας και ιδιαίτερα την οδό Τρικάλων όπου παρατηρείται κυκλοφοριακό πρόβλημα. 

Πεπεισμένοι για την αναγκαιότητα του μέτρου , πλάσαμε ένα σενάριο εφαρμογής ενός συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης για την οδό Τρικάλων από την Πλατεία Δημαρχείο μέχρι και την πλατεία Αγιάν που θα περιελάμβανε 80 περίπου θέσεις στάθμευσης. 

Θεωρούμε ότι η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου στην πόλη μας θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της κυκλοφορίας στην κεντρική οδό της πόλης αφού:

• Τακτοποιείται το ζήτημα της παράνομης στάθμευσης 

• Αυξάνονται οι θέσεις στάθμευσης λόγω της συχνότερης εναλλαγής αυτών 

• Διευκολύνουμε τον επισκέπτη που θέλει να ψωνίσει ή απλά να πιεί τον καφέ του να παρκάρει στο κέντρο της πόλης

• Διευκολύνονται οι ηλικιωμένοι που επισκέπτονται γιατρούς. 

• Διευκολύνεται η τροφοδοσία των καταστημάτων 

Με την αποθάρρυνση χρήσης του αυτοκινήτου διευκολύνουμε το περπάτημα των πεζών και απελευθερώνουμε χώρους απαραίτητους για την κυκλοφορία αλλά και για την εξυπηρέτηση (ολιγόλεπτη) των παρόδιων επιχειρήσεων τις οποίες οφείλουμε να σεβαστούμε. 

Στόχος όλων μας είναι η βελτίωση της εικόνας της πόλης , γι αυτό και απαιτείται να λάβουμε μέτρα όπως αυτά που περιγράφουμε παραπάνω και που πρέπει να αποτελέσουν άλλη μια ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗΣ.

Καλαμπάκα 28-03-2023

Κώστας Θ. Τόλης
Αρχιτέκτων Μηχ/κος 
Υποψήφιος Δήμαρχος Μετεώρων



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
2S125
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα








































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ