ΥΛΙΚΑ • 900 gr μπριζόλες χοιρινές • 1 κ.γ. πάπρικα • Αλάτι • Πιπέρι...
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο • 1 κ.σ. βούτυρο • 3 σκόρδα ολόκληρα • 1 φύλλο δάφνης • 350 ml γάλα • 60 gr μουστάρδας Dijon • Χυμό από ένα λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ • Παίρνουμε τις μπριζόλες και τις αλατοπιπερώνουμε, και τις περνάμε με την πάπρικα.
• Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο το αφήνουμε να κάψει και σοτάρουμε τις μπριζόλες 2-3 λεπτά την καθεμία.
• Τις αφαιρούμε από το τηγάνι.
• Στο ίδιο τηγάνι χαμηλώνουμε την φωτιά.
• Ρίχνουμε το βούτυρο και τα σκόρδα, σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το γάλα, την μουστάρδα το φύλλο δάφνης και τον χυμό.
• Ξαναβάζουμε τις μπριζόλες μέσα και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 - 25 λεπτά.
• Αφαιρούμε τις μπριζόλες, αν δεν έχει δέσει καλά η σάλτσα την αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμα.
• Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές. ladylike.gr, tzispot.com
|