facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Συνεχίζονται τα έργα πνοής για την πόλη της Καλαμπάκας [φώτος]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  24/05/2019 09:34:16
Συνεχίζονται τα έργα πνοής για την πόλη της Καλαμπάκας [φώτος]
Σε τέσσερις περιοχές της πόλης μας βρέθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μετεώρων, Χρήστος Σινάνης, συνοδευόμενος από υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού του ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ...

Ο κ. Σινάνης επισκέφτηκε συγκεκριμένα το πάρκο Καλαμπάκας στην περιοχή του ΚΕΓΕ, την παιδική χαρά στις οδούς Αναλήψεως και Καλοστύπη (άνωθεν Γενικού Λυκείου), το Δημοτικό Στάδιο της Καλαμπάκας, και τον παλαιό οικισμό της πόλης.

Τέσσερις περιοχές που αποτελούν την αφετηρία για την ευρύτερη ανασυγκρότηση της πόλης μας μέσω της εφαρμογής στοχευμένων στρατηγικών παρεμβάσεων.

Στρατηγικές που αναδεικνύουν και αναβαθμίζουν κάθε γειτονιά της πόλης της Καλαμπάκας και στοχεύουν να καταστήσουν την έδρα του Δήμου Μετεώρων σε πόλη πρότυπο.

Η ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΑΡΚΑ

Το πάρκο της Καλαμπάκας, χαρακτηρίζεται ως χώρος πρασίνου υψίστης ποιότητας.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, κάτοικοι και επισκέπτες θα περνούν ποιοτικό χρόνο στο μεγαλύτερο δημοτικό ελεύθερο χώρο ξεκούρασης και αναψυχής της πόλης μας, έχοντας μια φανταστική θέα προς τα Μετέωρα.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής του συνδυασμού μας ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ, Χρήστος Σινάνης, με μεγάλη προσπάθεια, επετεύχθη η συνένωση πέντε οικοπέδων σε έναν ενιαίο χώρο συνολικής έκτασης περίπου 20 στρεμμάτων και εξασφαλίσθηκε η αναγκαία χρηματοδότηση των 1.200.000 ευρώ.

Πρόκειται για την κατασκευή του πρώτου δημοτικού πάρκου στην Καλαμπάκα, που θα περιλαμβάνει:
• Χώρους περιπάτου και άθλησης για παιδιά και ενήλικες
• Αθλητικές εγκαταστάσεις για τα αθλήματα μπάσκετ και βόλεϊ.
• Χωροθετημένες θέσεις στάθμευσης

Όπως αναφέρεται από το επιτελείο του συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ» με τη δημιουργία του πάρκου αλλά και την αξιοποίηση τα Κρατικής Βιομηχανίας Ξύλου, επιτυγχάνεται παράλληλα η αναβάθμιση μιας περιθωριοποιημένης και υποβαθμισμένης γειτονιάς της πόλης μας, πρόκειται για ένα έργο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των οικογενειών, των νέων και των ενηλίκων που κατοικούν στην περιοχή του ΚΕΓΕ.

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΝΕΑ, ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ
ΑΠΟΚΤΑ Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

Πρόκειται για την παιδική χαρά της οδού Καλοστύπη και Αναλήψεως, άνωθεν του Γενικού Λυκείου.

Σε μια γειτονιά της πόλη μας, όπου αναπτύσσεται έντονη δραστηριότητα, προχωρά η αναβάθμιση της υπάρχουσας παιδικής χαράς και παράλληλα διαμορφώνεται ο περιβάλλων χώρος με τρόπο που να διευκολύνει την άνετη μετακίνηση των πεζών και να αναβαθμίζει αισθητικά ολόκληρη την περιοχή.

Η παιδική χαρά επί της Αναλήψεως αποτελεί μία ακόμη παιδική χαρά του Δήμου μας, η οποία επανασχεδιάζεται και ανακατασκευάζεται με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας.

Για τον επικεφαλής του συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ», η ασφάλεια και η παιδαγωγική ποιότητα των παιδικών χαρών είναι δύο πράγματα αδιαπραγμάτευτα. 

Στόχος του συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ» είναι να δημιουργηθούν περισσότεροι χώροι ψυχαγωγίας για τους μικρούς μας φίλους και να προσφερθούν στους γονείς κατάλληλα διαμορφωμένοι και εξοπλισμένοι χώροι δημιουργικής απασχόλησης και κοινωνικοποίησης για τα παιδιά τους.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Με τις εργασίες τοποθέτησης του ταρτάν να συνεχίζονται, η δημοτική Αρχή του Χρήστου Σινάνη αναβαθμίζει με προσεγμένες παρεμβάσεις το Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας.

Πέρα από τις εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης τω αθλητικών εγκαταστάσεων, τρία σημαντικά έργα πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας.
• Κατασκευή ταρτάν στο γήπεδο του στίβου
• Κατάλληλες εγκαταστάσεις για τα αγωνίσματα στίβου
• Τοποθέτηση φυσικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου.

Η πόλη μας αποκτά σύγχρονα γήπεδα στίβου και ποδοσφαίρου, που θα καλύπτουν τις ανάγκες και των αθλούμενων και θα φιλοξενούν υπερήφανα αθλητικούς αγώνες.

Με τον τρόπο αυτό ανεβαίνει ο πήχης και προσφέρονται στο Δήμο μας σύγχρονες εγκαταστάσεις προπόνησης και άθλησης για τους πολίτες ανεξαρτήτου ηλικίας. 

ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ Η ΠΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΛΗ

Η ιστορική πόλη της Καλαμπάκας με τα βυζαντινά της μνημεία και τους αρχαιολογικούς της χώρους μπαίνουν στο επίκεντρο της τουριστικής και όχι μόνο στρατηγικής του επικεφαλής του συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ», Χρήστου Σινάνη.

Με συγκεκριμένες παρεμβάσεις το σύνολο της περιοχής θα αναβαθμιστεί και θα μετατραπεί σε πόλο έλξης κατοίκων και επισκεπτών.

Όπως αναφέρεται από το επιτελείο του συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ» η ανταλλαγή της Κωνσταντίου Σχολής με τη γενικότερη ανάπλαση σε αυτό το σημείο της πόλης μας και η σύνδεσή της με το μνημείο της Κοιμήσεως Θεοτόκου και τα εξωκλήσια βυζαντινής περιόδου θα επιστρέψουν στην παλιά πόλη της Καλαμπάκας την παλιά της αίγλη.

Η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής θα εκτοξευθεί με την ανάδειξη των περιπατητικών μονοπατιών των Μετεώρων, αφού η εν λόγω περιοχή θα αποτελέσει την αφετηρία του δικτύου περιπατητικών μονοπατιών στο σύμπλεγμα των βράχων των Μετεώρων.

Για το συνδυασμό «ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ» με σύνθημα το «Συνεχίζουμε με έργα, στόχους και όραμα για τη νίκη από την πρώτη Κυριακή», στόχος είναι η πλήρης μεταμόρφωση του Δήμου Μετεώρων σε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό Δήμο.

sinaniserga1

sinaniserga2

sinaniserga3

sinaniserga4

sinaniserga5

sinaniserga6

sinaniserga7

sinaniserga8

sinaniserga9



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια
Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί για αυτό το άρθρο.

 

Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ