facebook  youtube  twitter  instagram 20/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Συνέντευξη Χατζηγάκη στο TRT για θέματα επικαιρότητας

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  03/03/2021 13:02:23
Συνέντευξη Χατζηγάκη στο TRT για θέματα επικαιρότητας
Συνέντευξη στο δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο και στο Θεσσαλικό τηλεοπτικό σταθμό TRT παραχώρησε ο Μικέλης Χατζηγάκης. Ο νεαρός οικονομολόγος και στέλεχος επιχειρήσεων ανέλυσε τα θέματα της επικαιρότητας...

Ξεκινώντας από την υπόθεση Λιγνάδη που πολιορκεί τα ΜΜΕ περισσότερο από 2 εβδομάδες ο Χατζηγάκης επιχείρησε να κάνει μια βαθύτερη ανάλυση μακριά από τα στενά πολιτικά και κομματικά όρια. Συγκεκριμένα, είπε τα εξής:

«Με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη αλλά και το ελληνικό κίνημα metoo, αν θέλουμε να πάμε σε περισσότερο βάθος, παρατηρείται μια γενικευμένη παρακμή και σήψη σε πολλά κομμάτια της Ελληνικής κοινωνίας, από τον αθλητισμό μέχρι το θέατρο. Η ανάγνωση που κάνω εγώ είναι σε δύο επίπεδα. Το πρώτο επίπεδο είναι το πιο στενό, που εμπεριέχει και το ποινικό σκέλος. Η υπόθεση Λιγνάδη μου προκαλεί ανατριχίλα. Όπως ξέρετε είμαι και πατέρας 3 μικρών κοριτσιών και όλη αυτή η υπόθεση πραγματικά με στεναχώρησε και με φόβισε. Έχει ήδη προφυλακιστεί αυτός ο άνθρωπος και έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη. Τώρα αυτό είναι το πρώτο επίπεδο. Υπάρχει, όμως και ένα δεύτερο επίπεδο.

Σε δεύτερο επίπεδο φαίνεται ότι υπάρχει εκτεταμένη διαφθορά και σήψη σε κομμάτια της Ελληνική κοινωνίας. Και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα. Η κοινωνία, ή ένα μέρος της, φαίνεται βρίσκεται σε παρακμή. Και βλέπουμε πόσοι πολλοί, έλεγαν «ήξερα αλλά δεν μίλαγα» αποδεχόμενοι σε ένα βαθμό αυτό που γίνονταν. Αποδεχόμενοι μια άρρωστη κατάσταση. Θεωρώ, όμως, ότι αυτή η κρίση μπορεί να γίνει μια ευκαιρία.

Νομίζω ότι εδώ χρειαζόμαστε, ας μου επιτραπεί ο όρος ηθική επανάσταση. Αυτό πρέπει να ξεκινήσει από την αναβάθμιση και την βελτίωση, καταρχάς, των θεσμών μας. Από το κοινοβούλιο μέχρι την δικαιοσύνη, αλλά και μια σειρά άλλων θεσμών. Επίσης, οφείλουμε να ξαναβρούμε τις θεμελιώδεις μας αρχές και αξίες. Δηλαδή, την αλήθεια, την ειλικρίνεια, την αξιοκρατία. Και ηθική επανάσταση στην οποία αναφέρομαι έχει ανάγκη και από τα σωστά πρότυπα. Και πραγματικά θεωρώ πως αυτή η κρίση μπορεί να αποτελέσει μια φοβερή ευκαιρία για να γυρίσουμε σελίδα και αυτά τα γεγονότα να μην συντελεστούν ποτέ ξανά».

Αναφορικά με τα εθνικά θέματα ο Χατζηγάκης είπε πως τάσσεται υπέρ του διαλόγου με την Τουρκία μακριά από ακραίες φωνές, και από τα δεξιά και από τα αριστερά, που ζητούνε μια αδιάλλακτη στάση εναντίον της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, ο Μικέλης Χατζηγάκης είπε «εγώ είμαι υπέρ του διαλόγου και θεωρώ ότι η διπλωματική πολιτική της κυβέρνησης είναι μια σωστή διπλωματική πολιτική. Γιατί αν δεν είμασταν υπέρ του διαλόγου ποια είναι η άλλη επιλογή; η σύγκρουση; ο πόλεμος; Δεν τρέφω ψευδαισθήσεις για τις προθέσεις του Ερντογάν. Θεωρώ, όμως, ότι η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας είναι σωστή για δύο λόγους. Πρώτον αγοράζουμε πολύτιμο χρόνο. Μέσα σε αυτό τον χρόνο εξοπλιζόμαστε. Είδατε, για παράδειγμα, το πρόγραμμα μαμούθ με τα Γαλλικά Ραφαλ.

Το δεύτερο είναι στήνουμε στρατηγικές συμμαχίες με χώρες κλειδιά όπως το Ισραήλ και η Αίγυπτος. Παράλληλα, όμως, ο χρόνος λειτουργεί και κατά του Ερντογάν. Γιατί; Γιατί ο Ερντογάν πιέζεται πολύ από την οικονομία της Τουρκίας που πλήττει την εκλογική του βάση. Και, αν προσθέσετε σε αυτό, την αλλαγή πολιτικής με την εκλογή Μπάιντεν καταλαβαίνετε την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται αυτή την στιγμή ο Τούρκος Πρόεδρος. Συνεπώς, μέσω του διαλόγου και την Ελληνική στρατηγικής ο χρόνος όχι μόνο λειτουργεί υπέρ μας αλλά λειτουργεί και κατά του Ερντογάν».

Αναφορικά με την οικονομία, ο Μικέλης Χατζηγάκης είπε: «Καταρχάς η ύφεση είναι βαθιά, το αποδέχομαι αυτό. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Μιλάω καθημερινά με ανθρώπους του εμπορικού κόσμου, με γεωργούς και κτηνοτρόφους, με ξενοδόχους. Τα πράγματα είναι πιεσμένα. Παρόλα αυτά παραμένω αισιόδοξος. Γιατί υπάρχει θέληση και από την Ελλάδα και από την Ευρώπη. Η κυβέρνηση ήδη πήρε μια σειρά από μέτρα, όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή. Ήδη αναμένεται να ανακοινωθεί μια καινούργια επιστρεπτέα προκαταβολή και ένα μέρος των προηγούμενων θα διαγραφεί.

Επίσης, ανακοινώσαμε τη αποζημίωση ειδικού σκοπού για συγκεκριμένες κατηγορίες όπως για τους ανθρώπους του τουρισμού. Συγχρόνως, τα επιδόματα που δίνονται στους εργαζομένους θα συνεχίσουν να δίνονται. Και, εν πάσει περιπτώσει μια σειρά από άλλα μέτρα στήριξης. Και υπάρχει και το πακέτο των 32 δισ. που θα έρθει από την Ευρώπη και θα στηρίξει την οικονομία μας».

Επίσης, μίλησε για τις μεγάλες επενδύσεις παγκόσμιων εταιριών όπως η Pfizer στην Θεσσαλονίκη, η Microsoft, η Volkswagen που φανερώνει εμπιστοσύνη στην Ελληνική οικονομία και για τις πολιτικές που χρειάζεται να ακολουθηθούν για να μπορέσουν οι νέοι να βρουν δουλειά και να αντιστραφεί το brain drain.



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
37126
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ