facebook  youtube  twitter  instagram 22/5/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 Συνέντευξη με 4 από τους πρωταγωνιστές της παράστασης «12 ΕΝΟΡΚΟΙ» [15/5, Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  15/05/2024 09:05:02
Συνέντευξη με 4 από τους πρωταγωνιστές της παράστασης «12 ΕΝΟΡΚΟΙ» [15/5, Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων]

Συνέντευξη στο ekalampaka.gr παραχώρησαν τέσσερις από τους πρωταγωνιστές της παράστασης «12 ΕΝΟΡΚΟΙ».1. Τι να αναμένει ο θεατής από την παράσταση;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΠΑΚΙΔΗΣ: 1ώρα και 35 λεπτά αγωνίας, ανατροπών, συγκίνηση, χαμόγελο και φυσικά στο τέλος πολύ τροφή για σκέψη του κόσμου μας σήμερα.

ΤΑΣΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: Οι 12 ένορκοι είναι μια παράσταση βαθιά ανθρώπινη. Οι ανατροπές που προκύπτουν όσο εξελίσσεται η υπόθεση βοηθούν το κοινό να μπει όλο και πιο πολύ στην ιστορία και στη θέση των πρωταγωνιστών καθώς κρατούν το ενδιαφέρον του αμείωτο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΖΑΣ: Ας μην αναμένει κάτι και ας αφεθεί σε ό,τι μπορεί να λάβει από εκείνη... το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει να λάβει πολλά.

PETER RUNDLE: Ενα δίωρο γεμάτο σασπένς και απρόσμενες ανατροπές!

2. Τι σας δυσκόλεψε στο χαρακτήρα που υποδύεστε;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΠΑΚΙΔΗΣ: Υποδύομαι έναν ρατσιστή, οπότε αυτό από μόνο του λέει πολλά στην δυσκολία προσέγγισης, πως να βρεις δικά σου στοιχεία που έστω να πείθουν πρώτα εμένα και μετά το κοινό, όντας εγώ ως Αλέξανδρος που πιστεύω απόλυτα στην ισότητα όλων των ανθρώπων επί της γης! Αλλά αυτή είναι και ο γοητεία της δουλειάς μας!

ΤΑΣΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ρόλος μου είναι ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου που φαινομενικά έχει μια αρκετά τακτοποιημένη ζωή. Σίγουρος για τον εαυτό του και για τις επιλογές του!! Στην πορεία του έργου συνειδητοποιεί ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι κάτι που του προκαλεί πολύ μεγάλη ψυχική ένταση! Αυτή είναι η δυσκολία και η ομορφιά του ρόλου αυτού.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΖΑΣ: Κάθε ρόλος και μία πρόκληση, κάθε χαρακτήρας και μια νέα "πόρτα" που πρέπει να βρεις τον κατάλληλο τρόπο να την "ανοίξεις". Δεν είναι θέμα δυσκολίας, αλλά προσωπικής αναζήτησης, στην οποία βρίσκομαι κάθε φορά που έρχομαι αντιμέτωπος μαζί του. Και αυτό είναι το ωραίο... η συνεχής και διαρκής αναζήτηση και μάλιστα με συντροφιά το κοινό.

PETER RUNDLE: Να βρω την ευαίσθητη πλευρά ενός κατά τ' άλλα αυστηρού ορθολογιστή.

3. Το γεγονός ότι το δικαιικό μας σύστημα προβλέπει το θεσμό του ενόρκου θα μπορούσατε -κουβαλώντας την «εμπειρία» του ρόλου σας- να εκτελέσετε αυτά τα καθήκοντα στην πραγματικότητα;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΠΑΚΙΔΗΣ: Στην πραγματικότητα όχι, είναι τεράστια η ευθύνη να πρέπει να αποφασίσεις για την ζωή άλλων ανθρώπων χωρίς επί της ουσίας να μην ξέρεις τίποτα γιΆ αυτούς.

ΤΑΣΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: Οι 12 ένορκοι όπως αναφέρεται και μέσα στο έργο έρχονται αντιμέτωποι με μια πολύ μεγάλη ευθύνη! Κάθε άνθρωπος που θα βρεθεί στη θέση αυτή θα πρέπει αυτό να το συνειδητοποιήσει και με καθαρή ματιά και καθαρή καρδιά να πάρει μια απόφαση! Είναι δύσκολο και σημαντικό να βάζουμε τον εαυτό μας στην άκρη θέλει μεγάλη προσωπική δουλειά!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΖΑΣ: Η αλήθεια είναι πως δεν το γνωρίζω αυτό. Το σίγουρο είναι ότι μέσα από αυτή την "εμπειρία", γνώρισα πτυχές του εαυτού μου, που σίγουρα θα μου φανούν χρήσιμες σε μία τέτοια συνθήκη.

PETER RUNDLE: Είναι μια δύσκολη θέση να βρεθεί κάποιος άνθρωπος, αλλά ναι, πιστεύω πως θα μπορούσα να ανταπεξέλθω. 

4. Πιστεύετε ότι η απόδοση δικαιοσύνης ταυτίζεται πάντα με την αλήθεια των γεγονότων και των πρωταγωνιστών;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΠΑΚΙΔΗΣ: Δυστυχώς όχι, επειδή πολύ απλά είμαστε άνθρωποι, κοινοί θνητοί, άρα και πολύ εύκολα να υποπέσουμε σε λάθη.

ΤΑΣΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό είναι το ζητούμενο. Η απόδοση δικαιοσύνης είναι σημαντική και δύσκολη δουλειά! Το παραμικρό λάθος κοστίζει ζωές!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΖΑΣ: Με την αλήθεια που διαμορφώνεται μέσα από τα μάτια και το μυαλό.

PETER RUNDLE: Δυστυχώς όχι, αν και θα ήταν υπέροχο να κέρδιζε η αλήθεια και η δικαιοσύνη. 

5. Ποια τα μηνύματα που βγαίνουν από την παράσταση;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΠΑΚΙΔΗΣ: Νομίζω πάρα πολλά, η παράσταση είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μας, εδώ λοιπόν αφήνουμε το κοινό ελεύθερο να δει τι του αφήνει όλη αυτή η ιστορία των 12 Ενόρκων.

ΤΑΣΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: Επειδή η 12 ένορκοι είναι μια μικρή αναπαράσταση της κοινωνίας μας και του τρόπου που αυτή συμπεριφέρεται η παράσταση αυτή περνά πολλά και ποικίλα μηνύματα όπως ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η ευθύνη που έχουμε απέναντι στο συνάνθρωπο μας, ο σεβασμός στην ύπαρξη του άλλου και άλλα πολλά.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΖΑΣ: Θα μου επιτρέψετε να μην την απαντήσω αυτή την ερώτηση, αφήνοντας το μυστήριο να πλανάται για τους θεατές που θα μας έρθουν!

PETER RUNDLE: Η παράσταση ακουμπάει πολλά θέματα. Κάποια από τα πιο σημαντικά είναι ποτέ να μην κρίνεις από το εξώφυλλο και κάποιες φορές τα φαινόμενα απατούν. 

6. Η «ετυμηγορία» φέρνει και τη λύτρωση ή όχι;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΠΑΚΙΔΗΣ: Νομίζω όχι πάντα!

ΤΑΣΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: Κατά τη γνώμη μου η λύτρωση έρχεται απΆ την στιγμή που κάποιος εκφράζει "αιτιολογημένη αμφιβολία" και η σπίθα της δεύτερης ευκαιρίας γεννιέται ανάμεσα στους 12 ενόρκους.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΖΑΣ: Σίγουρα φέρνει τη διέξοδο στο αδιέξοδο.

PETER RUNDLE: Η ετυμηγορία είναι η λύτρωση. 

7. Πού αποδίδετε το γεγονός ότι «ΟΙ 12 ΕΝΟΡΚΟΙ» ανεβαίνουν με επιτυχία για 9η χρονιά;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΠΑΚΙΔΗΣ: Είναι μία ιστορία του 1957 που δυστυχώς θα έλεγα αντικατοπτρίζει απόλυτα και το σήμερα. Επίσης στην πολύ λιτή και συνάμα αληθινή σκηνοθεσία, αλλά και προφανώς σε όλους εμάς που βρισκόμαστε πάνω στην σκηνή.

ΤΑΣΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: Πιστεύω είναι μια διαχρονική παράσταση και ένα θέμα που πραγματικά αγγίζει και συγκινεί το κοινό! Κατά την εμπειρία μου είναι μια εξαιρετική δουλειά από τεχνικής και καλλιτεχνική άποψης και μια ευτυχής συγκυρία για όλους μας ηθοποιούς και συντελεστές και αυτό είναι κάτι που ο κόσμος εισπράττει.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΖΑΣ: Γιατί μοιραζόμαστε αληθινά αυτό που κάνουμε κάθε βράδυ στο σανίδι με το κοινό. Με σεβασμό και αγάπη.

PETER RUNDLE: Είναι ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον και δυνατό έργο, οι συνάδελφοι όλοι είναι εξαιρετικοί αλλά κυρίως η σκηνοθεσία και η απόδοση του κειμένου της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη είναι το συστατικό της επιτυχίας.

8. Ένα μήνυμα προς το κοινό της περιοχή μας;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΠΑΚΙΔΗΣ: Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προσέλευση του! Εμείς ερχόμαστε με αγάπη και χαρά να γνωριστούμε και συνομιλήσουμε θεατρικά!

ΤΑΣΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: Είμαστε χαρούμενοι που η παράσταση μας ταξιδεύει στην Ελλάδα. Είναι μεγάλη χαρά δική μας η σύνδεση με το κοινό. Ελπίζω και ο κόσμος που θα έλθει να μας δει να μοιραστεί τη χαρά αυτή μαζί μας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΖΑΣ: Κρατήστε δύο λέξεις στο μυαλό: "Αιτιολογημένη αμφιβολία". Σας περιμένουμε!

PETER RUNDLE: Ανυπομονούμε να έρθουμε στην πόλη σας!!«12 ΕΝΟΡΚΟΙ» 
Τετάρτη 15 Μαΐου στις 21.15 στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων

Εισιτήρια
– Ηλεκτρονικά στο https://www.more.com/theater/oi-12-enorkoi-trikala-15/05/
– Στο θέατρο την ημέρα της παράστασης (από τις 18.00) κατόπιν διαθεσιμότητας.


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
0LU8I
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα
 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ