facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Συνέντευξη εφΆ όλης της ύλης με τον Branch Chief της WKB Hellas Sensei Ιωάννη Παπαπούλιο 4 dan [ΣΧΛ]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  05/10/2016 21:25:19
Συνέντευξη εφΆ όλης της ύλης με τον Branch Chief της WKB Hellas Sensei Ιωάννη Παπαπούλιο 4 dan [ΣΧΛ]
Με αφορμή τις αθλητικές εκδηλώσεις «Επιδείξεις Πολεμικών Τεχνών - Αγώνες Επίλεκτων - Απονομές Μαύρων Ζωνών» που θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική πλατεία της πόλης μας την προσεχή Κυριακή 9 Οκτωβρίου,...

συναντήσαμε τον Branch Chief της WKB Hellas Sensei Ιωάννη Παπαπούλιο 4 dan και ιδιοκτήτη της ενταύθα Σχολής Πολεμικών Τεχνών Μετεώρων με σκοπό να κάνουμε μια ανοικτή συζήτηση για τις πολεμικές τέχνες και ειδικά για το BUDOKAI, καθώς και για τις δράσεις και επιτυχίες της σχολής.

Εισαγωγικά να αναφέρουμε ότι ο Ιωάννης Παπαπούλιος, προπονητής με αναγνωρισμένο πτυχίο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ήταν ο πρωτεργάτης της διάδοσης του Budokai στην Ελλάδα, μιας και το Μάρτιο του 2013 ευρισκόμενος στην Ολλανδία, κατόπιν πρόσκλησης του θρύλου του Kyokushinkai Karate και του Jiu Jitsu, του ιδρυτή του διεθνούς οργανισμού International Budokai Kan, Kaicho Jon Bluming 10 Dan, ανέλαβε επισήμως την εκπροσώπηση της πολεμικής τέχνης του BUDOKAI στην Ελλάδα.

Ένα χρόνο αργότερα μετά από συμμετοχή του στο Διεθνές Summer Camp WKB έδωσε εξετάσεις πήρε το 4ο Dan στο Kyokushin Budokai και ανέλαβε την εκπροσώπηση της World Kyokushin Budokai στη χώρα μας ως Branch Chief.

Η WKB Hellas, εκτός από το αρχηγείο που εδρεύει στην Καλαμπάκα με επικεφαλής τον ίδιο, αριθμεί άλλα 5 dojo-μέλη:

• ένα στη Ν. Αγχίαλο (Λεωνίδας)
• ένα στον Αλμυρό (Λεωνίδας)
• ένα στο Αμύνταιο (Ιωαννίδης)
• ένα στην Ν. Σμύρνη Αττικής (Ρόμπος) και
• προσεχώς ένα Αθήνα (Ρόμπος-Νικολαΐδη).

Επίσης έχει κατοχυρώσει το σήμα της «Budo Kai Kan All Round Fighting» στην αρμόδια Υπηρεσία Σημάτων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης & Τουρισμού [δείτε ΕΔΩ σχετική απόφαση].

• Τι είναι το Budokai;

Το Budokai ή πιο σωστά το Kyokushin BudoKai ανήκει στην κατηγορία των ολοκληρωμένων μεικτών πολεμικών τεχνών (ΜΜΑ=Mixed Martial Arts) πλήρους επαφής (full contact).

Τις τεχνικές του, που έχουν στοιχεία από τις πολεμικές τέχνες Kyokushin - Knock Down Rules, Jiu Jitsu και Kick Boxing, έχει αναπτύξει ο Ολλανδός Kaicho Jon Bluming 10 Dan μετά από μια μακρά πορεία και εμβάθυνση στις πολεμικές τέχνες.

Τις σφαιρικές γνώσεις των τριών αυτών πολεμικών τεχνών έχουν την ευκαιρία να διδάσκονται οι μαθητές που ανήκουν στην Σχολή Πολεμικών Τεχνών Μετεώρων.

Παράλληλα, αν και ΜΜΑ, θεωρείται και ξεχωριστό άθλημα επισήμως αναγνωρισμένο στη χώρα μας. Οι αθλούμενοι που λαμβάνουν μέρος σε πρωταθλήματα Budokai εξετάζονται σύμφωνα με τους κανόνες του «Kyokushin - Knock Down Rules».

Ακριβώς επειδή είναι αναγνωρισμένο άθλημα οι αθλητές μπορούν, εφόσον πετύχουν σημαντικές διακρίσεις σε πρωταθλήματα, να λάβουν επιπλέον μοριοδότηση για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Επίσης για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά ως προπονητές Budokai πλέον, μετά την απόκτηση του 2ου dan, μπορούν να φοιτήσουν στην νεοϊδρυθείσα Ενιαία Σχολή προπονητών Γ΄ κατηγορίας στα αθλήματα του ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ, ΑΪΚΙΝΤΟ, ΜΠΡΑΖΙΛΙΑΝ ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ, ΚΟΜΠΑΤ ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ, ΣΟΥ-ΜΠΑΚ-ΝΤΟ-ΜΟΥ ΝΤΟΥΚ ΚΟΥΑΝ, ΜΠΟΥΝΤΟΚΑΪ και ΝΙΝ-ΖΟΥΤΣΟΥ, και να σταδιοδρομήσουν στο χώρο των πολεμικών τεχνών. [δείτε ΕΔΩ σχετικό ΦΕΚ].

Συγκεκριμένα στη Σχολή Πολεμικών Τεχνών Μετεώρων υπάρχουν ήδη αθλητές που προσανατολίζονται προς αυτή την κατεύθυνση.

• Γιατί δίνεις έμφαση στο Kyokushin Budokai; Σε τι ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες πολεμικές τέχνες;

Είναι μια τεχνοτροπία ολοκληρωμένη και καθαρή, χωρίς πιασίματα. Επιτρέπει τη χρήση τεχνικών λακτισμάτων, τεχνικής και δύναμης σε όρθια θέση.

Πρόκειται για μια πολεμική τέχνη δύναμης και πειθαρχίας με σημεία αλλά και τεχνικό νοκ άουτ. Χαρακτηριστικά ακόμα και με ένα δυνατό τεχνικό χτύπημα, αν εκτελεστεί σωστά, μπορεί ο αντίπαλος να τεθεί νοκ άουτ.

• Τι έχεις να πεις σε όσους κατά καιρούς λασπολογούν;

Δεν έχω να πω κάτι ιδιαίτερο. Νομίζω ότι η φθίνουσα πορεία τους απέδειξε ότι τα δήθεν επιχειρήματά τους ήταν απλά πυροτεχνήματα κενά περιεχομένου.

Περαιτέρω για τη σχολή μου «μιλούν» καταρχήν η σκληρή δουλειά και προπόνηση που γίνεται σε καθημερινή βάση. Δεν θα μπω στη διαδικασία να παραθέσω δημοσίως τα πτυχία και τα έγγραφα πιστοποίησης που διαθέτω. Αυτά είναι στη διάθεση καθενός να τα δει και να ελέγξει, άλλωστε κοσμούν το τοίχο του γραφείου μου στη σχολή.

Τέλος ως «απάντηση» παραθέτω και το αναμφισβήτητο γεγονός ότι η σχολή μας βρίσκεται στις κορυφαίες στο νομό Τρικάλων, όσον αφορά στην εύρυθμη λειτουργία της αλλά και στον αριθμό των εγγεγραμμένων αθλητών της.

• Πες μας για τις δράσεις της σχολής

Εξ αρχής θέλησα η σχολή μου να βγει από τη στείρα θεωρητική επιμόρφωση σε ένα κλειστό αθλητικό χώρο. Για αυτό επεδίωξα οι μαθητές μου να βγουν έξω στην ύπαιθρο, να έρθουν σε επαφή με τη φύση και εκεί να πραγματοποιηθούν προπονήσεις άλλου τύπου, αντοχών και μάθησης συνδυάζοντας παράλληλα και την ψυχαγωγία και αναψυχή. Έτσι καθιερώθηκαν τα ετήσια camps, χειμερινό και θερινό.

Παράλληλα θέλησα μέσω της διοργάνωσης σεμιναρίων και επιδείξεων η δουλειά που γίνεται στη σχολή να κοινοποιηθεί στο ευρύ κοινό, να τη γνωρίσει ο κόσμος που δεν ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες και να μάθει τι προσφέρουν αυτές σε κάθε τύπο και ηλικίας αθλητή.

Πολύτιμο αρωγό στην προσπάθεια αυτή βρήκα τη δημοτική αρχή του Δήμου Καλαμπάκας, την οποία και ευχαριστώ, καθώς αναγνωρίζοντας την αξία του αθλητισμού, ποτέ δεν μου αρνήθηκε αίτημα για παραχώρηση δημοτικών χώρων, όπως το Δημοτικό Στάδιο Καλαμπάκας, το κλειστό Βλαχάβειο Γυμναστήριο, την πλατεία Ρήγα Φεραίου, για τη διοργάνωση ανοικτών στο κοινό αθλητικών δράσεων.

Επίσης με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους εκάστοτε χορηγούς της Σχολής που με την οικονομική ενίσχυσή τους συνέδραμαν ώστε να υλοποιηθούν δράσεις προς όφελος των μαθητών της σχολής.

Τέλος δεν θα μπορούσα να μην πω ένα μεγάλο ευχαριστώ τους γονείς και αθλητές που χρόνια τώρα εμπιστεύονται τη σχολή μου και έμπρακτα στηρίζουν με την παρουσία τους το έργο της.

• Για το τέλος, ποιος είναι ο σκοπός της σχολής; Η ψυχαγωγία ή ο πρωταθλητισμός;

Καταρχήν για να ξεκινήσει κανείς να ασχολείται με τον αθλητισμό θα πρέπει να βλέπει την προπόνηση ως ψυχαγωγία και όχι ως κάτι βαρετό ή κουραστικό και επίπονο.

Το κομμάτι της ψυχαγωγίας αποτελεί κίνητρο στην περίπτωση μας.

Από την άλλη υπάρχει ο πρωταθλητισμός που και αυτός είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αθλητισμού και θα ήταν ψέμα να πω ότι δεν ενδιαφέρει τη σχολή μας. Αποτελεί ένα τελείως ξεχωριστό πεδίο και σίγουρα, σε αντίθεση με τον απλό αθλητισμό, δεν απευθύνεται σε όλους.

Σε όσους, λοιπόν, επιλέξουν σοβαρά να ασχοληθούν με τον πρωταθλητισμό, η σχολή μας είναι σε θέση να τους παράσχει όλα τα εφόδια για να διακριθούν, όπως εντατικό και εξειδικευμένο πρόγραμμα προπονήσεων.

¶λλωστε ήδη υπάρχουν μαθητές που έχουν διακριθεί και ανεβάσει τον πήχυ της σχολής πολύ ψηλά. Ενδεικτικά αναφέρω:

1. τη Μορφούλα Ζερβουδάκη που έλαβε
    • χάλκινο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωταθλήμα Jiu Jitsu U15
    • αργυρό μετάλλιο σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Jiu Jitsu
2. τον Κωνσταντίνο Βάλλα που έλαβε χάλκινο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kyokushin Budokai
3. τη Στεφανία Γκλάρα που έλαβε το χρυσό μετάλλιο σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kick Boxing Παίδων-Εφήβων
και άλλες πολλές διακρίσεις σε πανελλήνιο, πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια
Προσθήκη σχολίου
Arberi øriginal (6/10/2016 5:48:58 μμ):

Tokyo 2020...


Γιώργος Λ. (6/10/2016 2:34:58 πμ):

¶νετος, χωρίς να μασάει τα λόγια του, γιατί ξέρει ποιος είναι και ο,τι κέρδισε το κέρδισε με το σπαθί του, οικογενειάρχης και πάνω απ όλα άψογος επαγγελματίας, τον θαυμάζω γιατί έχω περάσει από τη σχολή του και πιστεύω αν ήταν σε άλλη χώρα θα ήταν σίγουρα "μεγαλύτερος" . Πάντα επιτυχίες του εύχομαι !


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
1PY1M
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ