16/10/2021

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

  

 

 

 

 

 




Συνεδρίασε εκτάκτως το Σ.Ο.Π.Π. της Π.Ε. Τρικάλων για την επικείμενη κακοκαιρία «ΜΠΑΛΛΟΣ»

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  13/10/2021 10:57:13
Σήμερα 13-10-2021 συνεδρίασε EKTAKTA το Σ.Ο.Π.Π. της Π.Ε. Τρικάλων, με θέμα: «Αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, λόγω του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων», παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Μιχαλάκη...

Παρόντες επίσης ήταν οι: Μπάρδας Κων/νος θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, Τσιάρας Αθανάσιος Περ. Σύμβουλος, Μπιλιάλης Στυλιανός Α.Δ. Τρικάλων, Ταξίαρχος Κων/νος Δαλάκης Δκτης ΣΜΥ, Α/νχης Αριστείδης Γάλλος, Αντιπύραρχος Τσορλίδας Ευάγγελος, Επιπυραγός Μιχαήλ Θωμάς, Πυραγός Γεροβάιος Νικόλαος, Μπουλογεώργος Χρήστος Διαυθυνση Δασών Τρικάλων και Φωλίνας Στέφανος Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Τρικάλων.

Συζητήθηκε η ετοιμότητα της πολιτικής προστασίας όσον αφορά το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με όνομα «ΜΠΑΛΛΟΣ» που θα προκαλέσει κακοκαιρία στην χώρα μας από την Πέμπτη 14-10-2021 με κύρια χαρακτηριστικά τις ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ και ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ σε συνδυασμό με ισχυρούς ανέμους.

Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης, είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις έκτακτες συνθήκες, λόγω του ότι έχουν καθαριστεί τα ποτάμια του Νομού και οι γέφυρες είναι θωρακισμένες σε ενδεχόμενη πλημμύρα. Σε όλο το νομό υπάρχουν μηχανήματα σε ετοιμότητα και σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομία, την Τροχαία και τον Στρατό θα υπάρξουν οχήματα που θα περιπολούν σε όλο το οδικό δίκτυο.

Επίσης αποφασίστηκε η διακοπή φόρτωσης και μεταφορά διάθεσης ξύλου για τις 14-10-2021 και 15-10-2021 από τα Δασαρχεία Τρικάλων και Καλαμπάκας.

Επισημάνθηκε το σχέδιο «ΔΑΡΔΑΝΟΣ» που έχει επικαιροποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και αναμένεται να γίνει το ίδιο και από τους Δήμους του Νομού Τρικάλων.

Επίσης τονίστηκε η ανάγκη καθαρισμών των φρεατίων από τις αρμόδιες Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης των Δήμων, άμεσα πριν έχουμε σημαντικές σε ύψος βροχής και ένταση βροχοπτώσεις.

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μιχαλάκης αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και τόνισε την ανάγκη συνέχισης αυτής της άριστης συνεργασίας με σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών.




Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
2R015
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


 
Προτεινόμενα άρθρα









 


  © 2012-2021 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ