facebook  youtube  twitter  instagram 19/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Συνάντηση θεσμικών φορέων για την λειτουργία του σχολείου της Διάβας

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  01/09/2022 08:53:48
Συνάντηση θεσμικών φορέων για την λειτουργία του σχολείου της Διάβας

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΤΑΓΩΝ & ΜΕΤΕΩΡΩΝ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΙΑΒΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
ΤΗΛ. 24320 23645 www.inadd.net
[email protected] instagram: enoria.diavas

Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022, το απόγευμα, με πρωτοβουλία του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της ενορίας του Αγίου Δημητρίου Διάβας πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του χωριού συνάντηση θεσμικών φορέων και άλλων με θέμα συζήτησης την λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Διάβας.

Στη συνάντηση προσεκλήθησαν οι γονείς των μαθητών, ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Θοδωρής Αλέκος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Διάβας κ. Φώτης Αλέκος, ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Μετεώρων κ. Λευτέρης Αβραμόπουλος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού - Πολιτισμού κ. Γιάννης Μπουτίνας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα. Μαρία Φροσυνάκη και κ. Κώστας Ράντος, η Προέδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Διάβας κα. Ευθυμία Παπαγεωργίου - Τσιαντή, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Διάβας και η υπεύθυνη της ενοριακής Πολυζωείου βιβλιοθήκης κα. Έφη Δούλη.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Θοδωρής Αλέκος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Διάβας κ. Φώτης Αλέκος, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Διάβας και η υπεύθυνη της ενοριακής Πολυζωείου βιβλιοθήκης κα. Έφη Δούλη, οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ της λειτουργίας του σχολείου. Ο κ. Λευτέρης Αβραμόπουλος, που τάσσεται υπέρ της λειτουργίας του Δημοτικού σχολείου της Διάβας, ενημέρωσε πως δεν θα παραβρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, όπως λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων ενημέρωσε πως δεν θα παραβρεθεί και ο κ. Γιάννης Μπουτίνας, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Διάβας κα. Ευθυμία Παπαγεωργίου - Τσιαντή, η οποία δεν μπόρεσε για τους ίδιους λόγους να παραβρεθεί, δήλωσε πως τάσσεται κατά της λειτουργίας του Δημοτικού σχολείου Διάβας για παιδαγωγικούς λόγους. Έκπληξη αποτέλεσε η τυχαία παρουσία στην πλατεία του χωριού του γνωστού σε όλους δάσκαλου κ. Ν. Γκούμα, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για το θέμα τάχθηκε σθεναρά υπέρ της λειτουργίας του σχολείου στη Διάβα. Επίσης στη συνάντηση παραβρέθηκαν και άλλοι κάτοικοι της Διάβας.

Εκείνο που συμφωνήθηκε είναι η εξάντληση όλων των μέσων ώστε το σχολείο να λειτουργήσει ως διθέσιο, κάτι που επιθυμούν επίμονα οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού σχολείου, αφού δεν επιθυμούν την λειτουργία του ως μονοθεσίου, κάτι που αν ισχύσει τελικά θα τους οδηγήσει να μεταφέρουν τα παιδιά τους σε σχολεία της Καλαμπάκας. Αυτές τις μέρες γίνονται συντονισμένα όλες εκείνες οι κινήσεις που θα κινούνται προς την ως άνω κατεύθυνση και θα επιτρέψουν σε ένα σχολείο να συνεχίσει να διατηρεί ανοιχτές τις πόρτες του και όχι κλειστές, κάτι που διατρανώνει και η συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας για πολλούς λόγους.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
59348
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ