facebook  youtube  twitter  instagram 28/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Συναγερμός από τη NASA: Μεγάλος αστεροειδής θα περάσει επικίνδυνα κοντά στη Γη

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  23/08/2018 09:07:47
Συναγερμός από τη NASA: Μεγάλος αστεροειδής θα περάσει επικίνδυνα κοντά στη Γη
Στην τελική ευθεία της προσέγγισης του αστεροειδούς Bennu μπήκε το διαστημόπλοιο OSIRIS-REx της NASA, μετά από ένα ταξίδι σχεδόν δύο ετών στο διάστημα...

Η Γη δέχεται συχνά επισκέψεις από αστεροειδείς, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις καταλήγουν στην ατμόσφαιρα και «σβήνουν» σε μία εντυπωσιακή λάμψη στη φυσική ασπίδα του πλανήτη μας. Αυτή τη φορά, ωστόσο, ένας μεγαλύτερου μεγέθους αστεροειδής απειλεί να πέσει στη Γη. Όπως ανακοίνωσε η NASA, ο αστεροειδής 2016 NF23, διαμέτρου 160 μέτρων, αναμένεται να περάσει σε επικίνδυνα κοντινή απόσταση από τον πλανήτη μας, γεγονός που δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο.

Όπως ενημέρωσε στην προειδοποίησή της η NASA, ο μεγάλος αστεροειδής κινείται με ταχύτητα περίπου 20.000 μιλίων την ώρα, γεγονός που τον καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνο σε περίπτωση πρόσκρουσης.

Αφού συλλέξει το δείγμα, το διαστημόπλοιο θα το τοποθετήσει σε μία κάψουλα και θα ταξιδέψει πίσω στη Γη, όπου θα τη ρίξει στην έρημο της Γιούτα το 2023. Εκεί θα περιμένουν την κάψουλα οι επιστήμονες της NASA για να την περισυλλέξουν, ολοκληρώνοντας μία από τις πιο φιλόδοξες διαστημικές αποστολές όλων των εποχών.

Στο δείγμα από τον αστεροειδή, οι επιστήμονες θα αναζητήσουν στοιχεία για την προϊστορία του σύμπαντος, ενώ θα αξιοποιήσουν τις πληροφορίες που θα λάβουν για τον αστεροειδή για την περίπτωση που κάποια στιγμή βρεθεί σε τροχιά πρόσκρουσης με τον πλανήτη μας, καθώς θεωρείται ως ένας πιθανώς επικίνδυνος αστεροειδής.

Με τα στοιχεία που διαθέτουν οι επιστήμονες της NASA, το σενάριο να πέσει ο 2016 NF23 πάνω στη Γη είναι απίθανο, ωστόσο η προσοχή είναι στραμμένη πάνω του, ώστε να διαπιστωθεί τυχόν αλλαγή πορείας. Ο συγκεκριμένος αστεροειδής είναι σαφώς μεγαλύτερος από εκείνος που έπεσε στην περιοχή Chelyabinsk, στη Ρωσία, το 2013, και ο οποίος είχε προκαλέσει προβλήματα υγείας σε τουλάχιστον 1.500 άτομα.

eleftherostypos.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
BMVXJ
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ