24/5/2022

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 



Συγκλονιστική τούρτα μπανόφι

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  11/11/2017 11:10:16
Ένα από τα πιο εύκολα ίσως γλυκά είναι το αγγλικό μπανόφι ή banofee pie. Μια λαχταριστή συνταγή με μια παραλλαγή για νοστιμιά και ταχύτητα.

• Προετοιμασία: 35 λεπτά
• Χρόνος αναμονής: 1 ώρα
• Μερίδες: 10...

ΥΛΙΚΑ

• 250 γρ. μπισκότα digestive
• 100 γρ. βούτυρο
• 3 μπανάνες ώριμες
• 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
• 1 κ.σ. κακάο σε σκόνη
• 300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
• ξύσμα από κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε σταθερό μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί και τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Στο μούλτι χτυπάμε τα μπισκότα μέχρι να θρυμματιστούν. Βάζουμε τα μπισκότα σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Με κουτάλι ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να πάρει την υφή βρεγμένης άμμου. Σε βουτυρωμένη φόρμα δαχτυλίδι ή ταρτιέρα μεσαίου μεγέθους αδειάζουμε το μείγμα μπισκότου. Με κουτάλι στρώνουμε τη βάση, πιέζοντας καλά στη βάση.

Αν θέλουμε μπορούμε να στρώσουμε και περιμετρικά της φόρμας ή της ταρτιέρας για σχέδιο. Σε αυτήν την περίπτωση θα διπλασιάσουμε την ποσότητα μπισκότου και βουτύρου. Κατόπιν βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο.

Σε κατσαρόλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα και το αφήνουμε μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού, χωρίς να κοχλάσει.

Αμέσως χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να σκουρύνει ελαφρώς και να πάρει το χρώμα που έχει η καραμέλα γάλακτος. Είναι πολύ σημαντικό να ανακατεύουμε παράλληλα για να μην καεί και καραμελώσει το ζαχαρούχο γάλα. Προσπαθήστε να μη σκουρύνει πολύ το γάλα όσο βράζει, αλλιώς θα σκληρύνει όταν κρυώσει. Το επιθυμητό χρώμα είναι ξανθό.

Αποσύρουμε από την φωτιά και μέσα στην κατσαρόλα κοσκινίζουμε το κακάο και 1/2 φλιτζ. από την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 

Στη συνέχεια κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες. Τις στρώνουμε τη μια δίπλα στην άλλη πάνω στην κρύα βάση μπισκότου στην φόρμα. Κατόπιν περιχύνουμε με το ζαχαρούχο.

Βάζουμε το μπανόφι στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. Όταν πρόκειται να το σερβίρουμε το γαρνίρουμε με τη χτυπημένη κρέμα και με το ξύσμα σοκολάτας.

mamapeinao.gr




Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
S2OQB
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα







 


  © 2012-2022 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ