facebook  youtube  twitter  instagram 20/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Σχολιασμός του δελτίου τύπου της δημοτικής αρχής για την παγκόσμια ημέρα τουρισμού από τον Κώστα Πρεβέντη

Δημοσιεύθηκε από: Κώστας Πρέβεντης  28/09/2022 09:53:05
Σχολιασμός του δελτίου τύπου της δημοτικής αρχής για την παγκόσμια ημέρα τουρισμού από τον Κώστα Πρεβέντη

Ιδιαίτερη έκπληξη μου προκάλεσε το περιεχόμενο του χθεσινού δελτίου τύπου του δήμου Μετεώρων για την παγκόσμια ημέρα τουρισμού και εξηγούμαι:

Με εισαγωγή μια γενικόλογη και κοινότυπη αναφορά στον τουρισμό, που ανάγλυφα αναδεικνύει την πεπατημένη και επίλογο μια παρουσία του δήμου, που την βαπτίζει διεθνή (ο δήμος γιορτάζει αυτή την ημέρα με διεθνή παρουσία!!!), βλέπει το φως της δημοσιότητας ένα δελτίο τύπου που μόνον δυσφορία και αγανάκτηση προκαλεί ,για την προχειρότητα με την οποία εγράφη αλλά και για τον εμπνευστή του! Δίνει την εντύπωση: Απλά να βγούμε από την υποχρέωση και μόνον!!!

Καμία αναφορά στις χρόνιες τοπικές αδυναμίες και στον τρόπο που θα τις αντιμετωπίσει, στο σχέδιο για την επόμενη μέρα, στους στόχους του δήμου, στις αναγκαίες δράσεις που σχεδιάζει να εφαρμόσει, που θεωρεί πως θα δώσουν στις τουριστικές επιχειρήσεις τα εφόδια, τα εργαλεία για να αναπτυχθούν περαιτέρω, να εξελιχθούν, να διαφοροποιηθούν και να ενταχθούν στην νέα πραγματικότητα που υπαγορεύει η διεθνής τουριστική αγορά καθώς και οι ανάγκες που προκύπτουν μέσΆ απΆ αυτή.

Καμία αναφορά σε ύπαρξη στρατηγικού σχεδιασμού για να καταστήσει τον δήμο μας πόλο έλξης, επενδύοντας στην αυθεντικότητα, στην γνώση, στις ανυπέρβλητες φυσικές ομορφιές του, στην ακτινοβολούσα ιστορικότητά του, καθώς και στην παραδοσιακή του γαστρονομία!

Καμία αναφορά στο είδος του τουρισμού που θέλει και στην μεθοδικότητα που θα εφαρμόσει π.χ. Αν τον ενδιαφέρει ο θεματικός τουρισμός (θρησκευτικός, συνεδριακός, πολιτιστικός κλπ.) και πώς θα αξιοποιήσει τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα!

ΑντΆ αυτών θέση πήραν οι εκδηλώσεις στην Κάτω Ιταλία, η παρουσία του δήμου εκεί και η ενθουσιώδης υποδοχή που επεφυλάχθη στους εκπροσώπους του δήμου!!

Μήπως κάνω λάθος; Τυχαία; Κάθε άλλο θα έλεγα! ¶λλωστε στη ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο!

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Γράφει ο Κώστας Πρεβέντης


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
59348
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ