facebook  youtube  twitter  instagram 25/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Στραπατσάδα, κλασική και καλοκαιρινή

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  09/08/2015 12:32:12
Στραπατσάδα, κλασική και καλοκαιρινή
Με φρέσκα αυγά και ώριμες ντομάτες. Μια εύκολη συνταγή με απλά υλικά (αυγά, ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ελαιόλαδο). Μια γρήγορη λύση (τύπου ομελέτας) για το καλοκαίρι που υπάρχουν σε αφθονία οι ντομάτες...

ΥΛΙΚΑ
• 4 μεγάλες, πολύ ώριμες ντομάτες
• 4-5 ντοματίνια (προαιρετικά)
• 4-5 αυγά
• 1 βαθύ τηγάνι
• Λίγο ελαιόλαδο
• Αλάτι και πιπέρι
• Φύλλα βασιλικού για το πιάτο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Πλένουμε τις ντομάτες, δεν χρειάζονται ξεφλούδισμα
• Με τον τρίφτη (στην πιο χοντρή πλευρά του) τρίβουμε τις μεγάλες ντομάτες
• Πετάμε τη φλούδα που μένει
• Τοποθετούμε το υλικό σε ένα τηγάνι σε αρκετά δυνατή φωτιά
• Βάζουμε και τα ντοματίνια να σιγοψηθούν
• Βγάζουμε τα αυγά από το ψυγείο για να πάρουν θερμοκρασία δωματίου
• Συνολικά, για να εξατμιστούν όλα τα υγρά από τις ντομάτες θέλει 20 λεπτά
• Σταδιακά ίσως χρειαστεί να μειώσουμε λίγο τη φωτιά
• Όταν όλα τα υγρά σχεδόν χαθούν ρίχνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο στο τηγάνι
• Με ξύλινη κουτάλα το γυρίζουμε απαλά για να πάει παντού
• Η σάλτσα ντομάτας αρχίζει τότε να κοκκινίζει και να μοσχοβολάει, τα ντοματίνια είναι ολόκληρα και σχεδόν ψητά
• Μένει στη φωτιά άλλα 5 λεπτά
• Σπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ μπολ και τα ρίχνουμε στο τηγάνι
• Γυρίζουμε απαλά και ρίχνουμε αλάτι (χοντρό κατά προτίμηση)
• Όταν τα υλικά ενσωματωθούν καλά, είναι έτοιμο
• Να μην έχει πολλά υγρά, αλλά να μην είναι και ξερό
• Σερβίρουμε και τότε βάζουμε πιπέρι φρεσκοκομμένο
• Στολίζουμε με τα φύλλα βασιλικού
• Ιδανικά συνοδεύεται με μια χωριάτικη σαλάτα ή ρύζι ή πατάτες τηγανητές. iefimerida.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
4X337
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα












































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ