21/9/2021

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στον ιστορικό Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στην Οξύνεια Μετεώρων ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  13/07/2021 21:00:48
Για την πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στην Οξύνεια του Δήμου Μετεώρων, που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός κατά την επίσκεψή του στο ναό που είναι χαρακτηρισμένος ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο…

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 200.000 και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Παράλληλα έχει  ενταχθεί και νέο έργο στο ΕΣΠΑ  Θεσσαλίας 2014-2020, με χρηματοδότηση 698.000 ευρώ, με το οποίο ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης των εξωτερικών όψεων του ναού, διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου και συντήρησης του πλούσιου τοιχογραφικού διάκοσμου.

«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες μας συντηρούμε και αποκαθιστούμε τον Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου στην Οξύνεια, που έχει ιδιαίτερη ιστορική και αρχιτεκτονική αξία» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Παράλληλα, σε συνεργασία με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, χρηματοδοτούμε και νέο έργο με το οποίο ολοκληρώνονται οι εργασίες προστασίας και ανάδειξης του ιστορικού ναού. Αξιοποιούμε την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, προάγοντας την αλληλεπίδραση πολιτισμού και θρησκευτικού τουρισμού ως μοχλού ανάπτυξης σε περιφερειακό επίπεδο» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
48236
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


 
Προτεινόμενα άρθρα


 


  © 2012-2021 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ