facebook  youtube  twitter  instagram 26/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Στο Δ.Σ. του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών η Κρυσταλλία Μαντζανά

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  18/04/2023 13:24:19
Στο Δ.Σ. του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών η Κρυσταλλία Μαντζανά

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών, συμμετέχει η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων κ. Κρυσταλλία Μαντζανά, μετά την ανακοίνωση από το Υπουργείο Πολιτισμού των νέων Δ.Σ. και του Γενικών Διευθυντών των πέντε μουσείων, τα οποία ιδρύθηκαν ως Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, με τον νόμο 5021/2023.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα τιμητική και ουσιαστική θέση, η οποία έρχεται ως αναγνώριση του πολυποίκιλου αρχαιολογικού, ερευνητικού και συγγραφικού έργου που έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια, με σημαντικό αποτύπωμα στην καταγραφή και ανάδειξη των ιστορικών μνημείων της Δυτικής Θεσσαλίας. Μέσα από τις θέσεις ευθύνης που έχει αναλάβει και με εργαλείο την άριστη επιστημονική κατάρτιση που τη συνοδεύει, έχει επιτύχει, σε συνεργασία με την εξαιρετική ομάδα των συνεργατών της και με όλους τους αρμόδιους φορείς, να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ανάδειξη του ιστορικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής.

Τα νέα Δ.Σ.

Όσον αφορά την ανάδειξη των νέων Δ.Σ. των πέντε μουσείων ΝΠΔΔ, σύμφωνα με τον σχετικό νόμο, ορίζονται προσωπικότητες με συμβολή στον επαγγελματικό ή κοινωνικό χώρο τους, πρόσωπα εγνωσμένου κύρους στον χώρο των τεχνών, των γραμμάτων και των επιστημών. Επιπλέον, το έκτο μέλος της σύνθεσης, επιλέγεται μεταξύ των προϊσταμένων των Διευθύνσεων του ΥΠΠΟΑ, ενώ το έβδομο μέλος υποδεικνύεται από τη Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ), με προϋπόθεση την κατοχή, τουλάχιστον, μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και με τουλάχιστον τετραετή υπηρεσία σε θέση ευθύνης. Αξίζει να σημειωθεί πως η θητεία των Διοικητικών Συμβουλίων είναι τριετής.

Το νέο Δ.Σ. του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών είναι το ακόλουθο:

1. Γιώργος Πανέτσος, Πρόεδρος
2. Ναταλία Πούλου, Αντιπρόεδρος
3. Νέλλος Κανελλόπουλος
4. Μιχάλης Μαδένης
5. π. Θωμάς Συνοδινός
6. Μαρία Μερτζάνη
7. Κρυσταλλία Μαντζανά

Βιογραφικό Κρυσταλλίας Μαντζανά

Απόφοιτος του Τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με μεταπτυχιακές σπουδές στη βυζαντινή αρχαιολογία στο ΑΠΘ και υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Διετέλεσε Προϊσταμένη της 19ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, με περιοχή ευθύνης τη Δυτική Θεσσαλία. Από το 2014 προΐσταται της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων. Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων και εισηγήσεων, για αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της Δυτικής Θεσσαλίας. Χειρίζεται θέματα της μοναστηριακής πολιτείας των Μετεώρων, η οποία αποτελεί μνημείο εγγεγραμμένο στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
4X347
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ