facebook  youtube  twitter  instagram 28/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Στο δρόμο προς τις δημοτικές εκλογές με αφετηρία τα νέα δεδομένα του Κλεισθένη - Γράφει ο Κώστας Πρεβέντης

Δημοσιεύθηκε από: Κώστας Πρέβεντης  21/02/2019 16:39:02
Στο δρόμο προς τις δημοτικές εκλογές  με αφετηρία τα νέα δεδομένα του Κλεισθένη - Γράφει ο Κώστας Πρεβέντης
Η εφαρμογή του νόμου Κλεισθένη στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, αλλάζει πλέον ριζικά όλα τα δεδομένα. Οι κομματικές υποψηφιότητες για τους δήμους αποτελούν πλέον παρελθόν!...

Η απλή αναλογική, με ό,τι αυτό  συνεπάγεται, δηλαδή με τα θετικά αλλά και τα αρνητικά της - μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα ζούμε και το να συμφωνείς ή να αποδέχεσαι δεν είναι το αυτονόητο αλλά το ζητούμενο - καταργεί - ανήκει στα θετικά - το δημαρχοκεντρικό μοντέλο που επικρατούσε στην τοπική αυτοδιοίκηση. Επιβάλλει τις συγκλίσεις, δίνει δύναμη στους εκλεγμένους όλων των παρατάξεων πλέον και όχι μόνο στην παράταξη της πλειοψηφίας, να μην είναι απλοί θεατές στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα οι δήμοι πλέον να μην είναι κομματικά παραμάγαζα!

Κατά την ταπεινή μου άποψη με την εφαρμογή του Κλεισθένη, δίνεται η ευκαιρία να αναδειχθούν νέες δυνάμεις, να τεθούν στο περιθώριο οι «αξιωματούχοι» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να παραγκωνισθούν οι αυτοχριζόμενοι ως δυνατά χαρτιά ή κατά τη λαϊκή γλώσσα «γκισέμια», να απομονωθούν τα διάφορα λόμπι της τοπικής εξουσίας, να αδρανοποιηθούν οι επαγγελματίες στα δημοτικά τεκταινόμενα οι οποίοι έχουν αποκτήσει τον τίτλο του «επαΐοντα» και να παρακινηθούν οι απλοί πολίτες να ασχοληθούν ενεργά με τον τόπο τους.

Τα τοπικά προβλήματα έχουν χρώμα, αλλά δεν χρειάζονται κομματικές παρωπίδες. Η προσπάθεια για καθαρές πόλεις, καθαρούς δήμους, για την εξασφάλιση και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής για όλους τους πολίτες, την ανάπτυξη των δήμων με αειφορία, καθώς και όλα τα θέματα της καθημερινότητας με τα οποία ασχολείται η τοπική αυτοδιοίκηση χρειάζονται ανοιχτό μυαλό, πίστη στις δημοκρατικές διαδικασίες, ανιδιοτέλεια, κοινωνική ευαισθησία, έμπνευση και ικανότητες!

Με το νέο νόμο οι δημότες, ως ψηφοφόροι, δεν είναι πλέον ιδιοκτησία κανενός κόμματος και μπορούν να γυρίσουν την πλάτη σε όσους προσπαθούν να τους ποδηγετήσουν. Καταργούνται πλέον οι λογικές του παρελθόντος, τα προβλήματα πλέον είναι μπροστά μας και απαιτούν λύσεις και δράσεις και όχι προσωπικές φιλοδοξίες, θεωρίες και φαντασιώσεις.

Για τις λύσεις αυτές, η ενδεικνυόμενη πρόταση για τον δήμο Μετεώρων είναι ο συνδυασμός «Νέο Ξεκίνημα- Ανεξάρτητος Δήμος» με υποψήφιο δήμαρχο το Θοδωρή Αλέκο, γιατί ακριβώς είναι ο υποψήφιος δήμαρχος που πληροί απόλυτα τα κριτήρια του νέου νόμου.

Γιατί διαθέτει τη μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα να κάνει πράξη τις διακηρύξεις και τα έργα που προγραμματίζει.

Γιατί συνδυάζει τη μαχητικότητα με τη γνώση και την εμπειρία στην αυτοδιοίκηση.

Γιατί πιστεύει στο διάλογο και τη συνεργασία, προτάσσοντας τις διαφαινόμενες συνεργασίες σε καθαρά προγραμματικές συγκλίσεις, δίνοντας τη δυνατότητα στον καθένα να μπορεί να διατηρεί τις ιδιαίτερες πολιτικές και ιδεολογικές απόψεις του και φυσικά να τις προβάλλει εντελώς ανεξάρτητα.

Γιατί η ταυτότητά του είναι η αγάπη για το Δήμο Μετεώρων και ο ουσιαστικός αγώνας του να υπηρετήσει του δημότες του.

Γιατί είναι ειλικρινής και πολιτικά δεν είναι δήθεν ανεξάρτητος αλλά πραγματικά ανεξάρτητος!

Γράφει ο Κώστας Πρεβέντης
ως ενεργός πολίτης



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
J7EGQ
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ