facebook  youtube  twitter  instagram 20/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Στο Αιτωλικό ο Δήμαρχος για την αδελφοποίηση μεταξύ του Δήμου Μετέωρων και του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  05/06/2022 11:51:04
Στο Αιτωλικό ο Δήμαρχος για την αδελφοποίηση μεταξύ του Δήμου Μετέωρων και του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Όπως πρώτοι διαβάσατε στο ekalampaka.gr το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου ενέκρινε ομόφωνα την αδελφοποίηση του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου με το Δήμο Μετεώρων, με σκοπό τη προαγωγή των οικονομικών, πολιτιστικών, μορφωτικών και κοινωνικών σχέσεων τους.

Ακολούθησε ομόφωνη απόφαση και από το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου μας (βλ. εδώ), με σκοπό την ανάδειξη της ιστορικής φυσιογνωμίας και του έργου του Γρηγόριου Λιακατά, και τη σύσφιξη των διαχρονικά ιστορικών σχέσεων της ιστορικής Κοινότητας Κλεινοβού με την Κοινότητα Αιτωλικού.

Εχθές Σάββατο 4/6 σε κλίμα συγκίνησης στο Αιτωλικό έλαβαν χώρα με κάθε επισημότητα εκδηλώσεις αδελφοποίησης μεταξύ του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και του Δήμου Μετέωρων, ενταγμένες στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Απελευθέρωση του Αιτωλικού, στις οποίες παρέστη ο Δήμαρχος, Θοδωρής Αλέκος.

Αρχικά έγινε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Λιακατά από τους Δημάρχους και τους Προέδρους των Κοινοτήτων Κλεινοβού και Αιτωλικού, ενώ παράλληλα έγιναν και τα αποκαλυπτήρια της τοιχογραφίας Λιακατά. Στη συνέχεια αποδόθηκαν τιμές στο μνημείο Άστιγγος με κατάθεση στεφάνων και επιμνημόσυνη δέηση. Αργότερα έγινε πομπή μέχρι την πλατεία με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου «Χρήστος Καψάλης» και τμημάτων με παραδοσιακές φορεσιές.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου Γιάννης Τσώλος, ανέγνωσε την απόφαση αδελφοποίησης και μετά τις ομιλίες από τους Δημάρχους και την Πρόεδρο του Συνδέσμου Αιτωλικιωτών Αττικής «Ο Λιακατάς», υπογράφηκαν τα πρωτόκολλα Αδελφοποίησης.

Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από χορευτικά τμήματα που παρακολούθησαν οι προσκεκλημένοι και αρκετός κόσμος.

πληροφορίες και φώτος από aixmi-news.gr


Σχετικά άρθρα:

Προωθείται η αδελφοποίηση του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου με το Δήμο Μετεώρων - Κοινός δεσμός ο Κλεινοβίτης ήρωας του 1821, Γρηγόρης Λιακατάς



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
GRCEO
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ