facebook  youtube  twitter  instagram 19/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Στήριξη των Τρικαλινών ξενοδόχων ζητάει ο Χατζηγάκης

Δημοσιεύθηκε από: Μικέλης Χατζηγάκης  08/07/2021 20:45:57
Στήριξη των Τρικαλινών ξενοδόχων ζητάει ο Χατζηγάκης
Με αφορμή τον δοκιμαζόμενο τουρισμό και τις πρώτες ακυρώσεις που φέρνει η εξάπλωση της μετάλλαξης «Δ» ο Μικέλης Χατζηγάκης ζήτησε για ακόμη μια φορά την στήριξη των Τρικαλινών ξενοδόχων...

Ο Χατζηγάκης είχε ήδη στείλει επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών στις 20 Νοεμβρίου του 2020 αλλά και με παρέμβαση του τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους είχε ζητήσει την στήριξη του πληττόμενου Τουριστικού κλάδου. Συγκεκριμένα ο Χατζηγάκης έκανε την εξής δήλωση:

«Τις προηγούμενες ημέρες ενημερώθηκα, για ακόμη μια φορά, σχετικά με τα προβλήματα των ξενοδόχων της περιοχής μας, ιδιαιτέρως γι’ αυτά που προέκυψαν από την πανδημική κρίση. Σε προηγούμενη μου επιστολή, τον Νοέμβριο του 2020, προς τον υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, είχα από τότε επισημάνει την ανάγκη να ασχοληθεί περαιτέρω η πολιτεία πάνω από τα προβλήματα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Τα Τρίκαλα αποτελούν κορυφαίο προορισμό για τον εγχώριο τουρισμό και οι Τρικαλινοί ξενοδόχοι, σε σύγκριση με άλλους νομούς της Ηπειρωτικής Ελλάδος είχαν κάνει μεγάλες επενδύσεις. Αυτοί οι άνθρωποι έβαλαν πλάτη για την ανάπτυξη των Τρικάλων αλλά και όλης  της Θεσσαλίας και δεν πρέπει να τους αφήσουμε μόνους τους τώρα που έχουν ανάγκη. Σε αυτό το πλαίσιο, και λόγω της μετάλλαξης «Δ» που φέρνει ακυρώσεις, ζητώ την αναβάθμιση του νομοθετικού πλαισίου που να προβλέπει ενίσχυση σε τουριστικές περιοχές όπως είναι τα Τρίκαλα αλλά και την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που δοκιμάζει τους ξενοδόχους. Παράλληλα, απαιτείται η μείωση του φόρου διαμονής στο 6% από το 13% σήμερα και η κατάργηση του τέλους διανυκτέρευσης.

Συγχρόνως, προκαλεί προβληματισμό το γεγονός ότι πολλά τουριστικά καταλύματα της περιφερειακής μας ενότητας, ιδιαιτέρως αυτά των Μετεώρων, παραμένουν και θα παραμείνουν κλειστά μέχρι το τέλος του έτους. Έτσι, ενέχει σοβαρός κίνδυνος πολλά από αυτά να μην εισπράξουν καθόλου την κρατική ενίσχυση από το πρόγραμμα «Ανάσα» που τόσο πολύ έχουν ανάγκη, ακριβώς επειδή η προθεσμία είσπραξης των επιχορηγήσεων ορίζεται στο τέλος του τρέχοντος έτους (2021).

Οποτεδήποτε κι αν επαναλειτουργήσουν οι ξενοδοχειακές μονάδες αυτές, το μόνο σίγουρο είναι πως θα χρειαστούν οικονομική στήριξη για την εύρυθμη λειτουργία τους και την επούλωση των οικονομικών τους πληγών. Συνεπώς, θεωρώ δίκαιο το αίτημα του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων της Π.Ε. Τρικάλων για παράταση της προθεσμίας συνολικής ανάλωσης του ποσού επιδότησης μέχρι τη 30η Ιουνίου 2022. Από την πλευρά μου θα προωθήσω, όπως, και με οποιονδήποτε τρόπο μπορώ, το εύλογο αίτημά τους.

Οι ξενοδοχειακές μονάδες, αναπόσπαστο κομμάτι του τουριστικού μας προϊόντος, ας αποτελέσουν και στη μετά τον κορονοϊό εποχή, τον κορμό της τοπικής μας οικονομίας».



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
5B448
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ