22/3/2023
  


 
Στην ψηφιακή εποχή τα Επιμελητήρια της Θεσσαλίας με χρηματοδότηση 1,5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  21/01/2023 22:05:09

Τη δυνατότητα στα Επιμελητήρια να αναπτύξουν ολοκληρωμένο δίκτυο ψηφιακών υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις -μέλη τους, δίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με νέο έργο συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίου ευρώ που χρηματοδοτεί από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. 

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου Λάρισας, ανακοίνωσε την ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 του έργου «Δημιουργία και λειτουργία υποδομής παροχής υψηλού επιπέδου δημόσιων ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις στην Περιφέρεια Θεσσαλίας». Ο ελάχιστος προϋπολογισμός κάθε πρότασης ανέρχεται σε 50.000 ευρώ και ο μέγιστος προϋπολογισμός ανά πρόταση σε 250.000 ευρώ. 

«Με τα Επιμελητήρια της Θεσσαλίας και τους προέδρους Σωτήρη Γιαννακόπουλο, Τέλη Μπασδάνη, Βασίλη Γιαγιάκο και Κώστα Ζυγογιάννη, έχουμε μια ξεχωριστή, πρότυπη, διαχρονική συνεργασία που οδηγεί σε δημιουργικά αποτελέσματα για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας των θεσσαλικών επιχειρήσεων. Ικανοποιούμε ένα δίκαιο αίτημα και δίνουμε τη δυνατότητα στα Επιμελητήρια να περάσουν στην ψηφιακή εποχή και να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν στα μέλη τους, σε μια κρίσιμη, μεταβατική εποχή για την οικονομία και την κοινωνία. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σχεδιάζει την επόμενη μέρα σε συνεργασία με όλους τους ανθρώπους της παραγωγής οι οποίοι καλούνται να υλοποιήσουν, αλλά και να σηκώσουν μεγάλο βάρος» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. 

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα με προγράμματα και δράσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 713 ευρώ που οδηγούν σε επενδύσεις άνω του 1,5 δισ. ευρώ τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλία: από τα προγράμματα Επενδύω και Επανεπενδύω στη Θεσσαλία και τον Αναπτυξιακό Νόμο ενισχύθηκαν συνολικά 1.274 επιχειρήσεις, τα προγράμματα ΑΝΑΣΑ Ι και ΙΙ ενίσχυσαν τη ρευστότητα σε συνολικά 7.983 μικρές επιχειρήσεις, ιδιωτικά επενδυτικά σχέδια Leader, Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΤΕΠΙΧ, ενίσχυση ίδρυσης και λειτουργίας τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενίσχυση αγροτικής επιχειρηματικότητας, ενίσχυση εργαζομένων επιχειρήσεων σε αναστολή λειτουργίας λόγω της πανδημίας κ.α.. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και τα Επιμελητήρια συγχρηματοδοτούν τη συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις, δίνοντας τη δυνατότητα σε μικρές επιχειρήσεις να προβάλλουν τα τοπικά, ποιοτικά προϊόντα τους, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
RDMPA
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα

 


  © 2012-2023 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ