29/2/2020

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 


 
Στην Ισλανδία τα Χριστούγεννα χαρίζουν μόνο βιβλία

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  05/12/2019 09:40:05
Ένα έθιμο παράδειγμα προς μίμηση έχουν οι «βιβλιοφάγοι» Ισλανδοί, αυτό του να δωρίζουν βιβλία ο ένας στον άλλον, την παραμονή των Χριστουγέννων και μετά να περνούν το υπόλοιπο της βραδιάς διαβάζοντας...

Πρόκειται για μια βαθιά ριζωμένη παράδοση των Ισλανδών η οποία μάλιστα, σταθερά κάθε χρόνο προκαλεί και το φαινόμενο Jolabokaflod «Χριστουγεννιάτικη πλημμύρα βιβλίων».

Στη μικρή χώρα των 329.000 κατοίκων η πλειονότητα των βιβλίων πωλείται από Σεπτέμβριο μέχρι Δεκέμβριο. Την παραπάνω περίοδο κι αφού τα νοικοκυριά έχουν ήδη παραλάβει τον ετήσιο δωρεάν κατάλογο με όλες τις νέες κυκλοφορίες, οι Ισλανδοί κάνουν τις επιλογές τους κι ύστερα αγοράζουν και τα δώρα τους.

Όπως το περιγράφει χαρακτηριστικά ο Μπαλντούρ Μπχάρνασον, ένας ερευνητής που έχει μελετήσει το βιβλιοφιλικό φαινόμενο στην Ισλανδία: «Είναι σαν την εκπυρσοκρότηση του όπλου στο ξεκίνημα μιας κούρσας. Δεν είναι απλώς ένας κατάλογος που παίρνουν όλοι στην πόρτα τους και μετά τον αγνοούν. Τα βιβλία εδώ συγκεντρώνουν μεγάλη προσοχή».

Σύμφωνα μάλιστα με άρθρο του BBC: «Η χώρα έχει αναλογικά περισσότερους συγγραφείς, περισσότερα εκδοθέντα βιβλία, και περισσότερους βιβλιοφίλους από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο. Ένας στους 10 Ισλανδούς θα εκδώσει κάποια στιγμή στην ζωή του βιβλίο».

dikaiologitika.gr
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
4V237
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 


 

καιρός Καλαμπάκα


 
Προτεινόμενα άρθρα
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα 

 

  © 2012-2018 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ