facebook  youtube  twitter  instagram 19/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Στη Βιέννη μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμπάκας στο πλαίσιο Erasmus+-Δράση ΚΑ1 «Internet of Things (IoT) and Robotics»

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  11/05/2022 23:56:11
Στη Βιέννη μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμπάκας στο πλαίσιο Erasmus+-Δράση ΚΑ1 «Internet of Things (IoT) and Robotics»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ (KA1) ΜΕ ΘΕΜΑ
«Internet of Things (IOT)»

Μία ομάδα από 14 μαθητές και 4 εκπαιδευτικούς συνοδούς από το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Καλαμπάκας ταξίδεψαν στην Βιέννη της Αυστρίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+-Δράση ΚΑ1 με τίτλο «Internet of Things (IoT) and Robotics». Εκεί ακολούθησαν ένα δεκαπενθήμερο πρόγραμμα που περιλάμβανε ένα συνδυασμό θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων με επισκέψεις σε συνεργαζόμενες εταιρείες και οργανισμούς όπου παρακολούθησαν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας τους.

Έτσι, είχαν την ευκαιρία να δουν σε ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον ποιες υποχρεώσεις και καθήκοντα σχετίζονται με το μελλοντικό τους επάγγελμα, ανέπτυξαν τις γλωσσικές τους δεξιότητες, απέκτησαν περισσότερες γνώσεις που απαιτούνται για τη μελλοντική τους εργασία και είδαν στην πράξη τις νέες τάσεις και τις τεχνολογικές εξελίξεις  στο χώρο της ρομποτικής και των αυτοματισμών.

Στο πλαίσιο του σχεδίου οι μαθητές επισκέφτηκαν τις εταιρείες Boc Group, Computer Vision Lab, Tele Haase, AIT Austrian Institute of Technology, PRIA-Practical Robotics Institute Austria, Visit Ikarus security software και Happy Lab οι οποίες δραστηριοποιούνται στο χώρο της πληροφορικής και της ρομποτικής.

Παράλληλα με το πρόγραμμα κατάρτισης δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να απολαύσουν δραστηριότητες πολιτιστικής φύσης που περιλάμβαναν επισκέψεις  στο Κάστρο Μπελβεντέρε (Belvedere Castle), στην όπερα της Βιέννης, τα Ανάκτορα Σενμπρούν (Schloss Schönbrunn), το Ζωολογικό Πάρκο, το Τεχνολογικό Μουσείο και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Βιέννης.

To 1ο ΕΠΑΛ Καλαμπάκας υποστηρίζει επιμορφωτικές διαδικασίες και σχεδιάζει δραστηριότητες που έχουν ως στόχο την εκπαίδευση και κατάρτιση των μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας σε χώρες του εξωτερικού. Τη φετινή σχολική περίοδο έχουν καταρτιστεί στο εξωτερικό  πάνω από 40 μαθητές του σχολείου μας.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος γίνεται από το ΙΚΥ το οποίο είναι η Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+.



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
5B448
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ