30/1/2023
  


 
Στα εγκαίνια της εμπορικής λειτουργίας του IGB βρέθηκε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  01/10/2022 20:44:39

Στην τελετή εγκαινίων της εμπορικής λειτουργίας του ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου IGB, στη Σόφια της Βουλγαρίας, αμέσως μετά από την Έκτακτη Σύνοδο των Υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε., βρέθηκε σήμερα ο Τρικαλινός Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο οποίος συνοδεύει τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παρόντες στην τελετή ήταν επίσης η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσις, ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πενταρόφσκι, ο Πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Νικόλας Τσιούκα κι ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ.

Με την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του IGB, εγκαινιάζεται μια νέα εποχή για τον ενεργειακό χάρτη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Παράλληλα, ο αγωγός ενισχύει την ενεργειακή ανταγωνιστικότητα και ασφάλεια της Ελλάδας, αλλά και των υπόλοιπων χωρών τις οποίες εφοδιάζει με ενέργεια. Η χώρα μας καθιερώνεται πλέον ως ένας διαμετακομιστικός κόμβος φυσικού αερίου για ολόκληρη την Νοτιοανατολική Ευρώπη, αλλά και για τη διαφοροποίηση πηγών και οδεύσεων προμήθειας, περιορίζοντας την εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Ο αγωγός IGB, με μήκος 182 χλμ, θα συνδέει την Κομοτηνή με τη Stara Zagora της Βουλγαρίας. Η δυναμικότητά του ανέρχεται ετησίως σε 3 δισ. κυβικά μέτρα (bcm/a), με δυνατότητα να αυξηθεί σε 5 bcm/a, με την πρόσθετη εγκατάσταση ενός σταθμού συμπίεσης. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 220 εκατ. ευρώ.Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
S25Q0
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


 
Προτεινόμενα άρθρα


 


  © 2012-2023 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ