facebook  youtube  twitter  instagram 18/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Σπυρίδων Νικολογιάννης: Έχουμε όραμα όταν θέτουμε στόχους;

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  06/06/2023 18:32:25
Σπυρίδων Νικολογιάννης: Έχουμε όραμα όταν θέτουμε στόχους;

Στο πλαίσιο των πανελληνίων εξετάσεων, αυτές τις μέρες, η αγωνία μαθητών, γονέων και καθηγητών κορυφώνεται. Οι κόποι και οι θυσίες των τελευταίων χρόνων, στην προσπάθεια επίτευξης των στόχων, αναζητούν δικαίωση μέσα από την επιτυχία! 

Με κίνητρο την ικανοποίηση των προσδοκιών, οι μαθητές δίνουν τη δική τους μάχη και οι γονείς με κίνητρο ένα καλύτερο αύριο, συναισθάνονται τα παιδιά τους και στέκονται αρωγοί.

Φυσικά, οι τρόποι με τους οποίους ο καθένας «κινεί τα νήματα» προς την επιτυχία, είναι πολλοί, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται για τον καθένα όταν ανακαλύπτει τις κλίσεις του και τα ενδιαφέροντά του, ακολουθώντας τα θέλω του, γιατί μόνο έτσι θα καταφέρει να είναι πετυχημένος σε ότι και αν κάνει.

Βέβαια, οι συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες στο κοινωνικό οικονομικό περιβάλλον δημιουργούν μία δυναμική η οποία απαιτεί νέες δεξιότητες και σωστό επαγγελματικό προσανατολισμό, στοιχεία που θα οδηγήσουν σε σωστή επιλογή σπουδών ή και επαγγελμάτων.

Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό, είναι ότι οι σπουδές που θα κάνει ο καθένας και η πορεία που θα ακολουθήσει, πρέπει να οδηγήσουν σε επιστήμονες και επαγγελματίες που θα αγαπούν τη δουλειά τους και όχι σε δυστυχισμένους και άνεργους πτυχιούχους που ίσως μέσα από το δρόμο που θα ακολουθήσουν να κρύβονται πίσω από τη ματαιοδοξία και τον εγωισμό τους…

Φυσικά, η τριβή στο εργασιακό περιβάλλον σε συνάρτηση με τις δεξιότητες που ο καθένας μας αποκτά, ανοίγει νέους ορίζοντες, διευρύνει τον τρόπο σκέψης, αναπτύσσει την κρίση και σου δίνει το διαβατήριο να αναρριχηθείς στα μονοπάτια της επιτυχίας.

Εν κατακλείδι, νιώθω πραγματικά την ανάγκη να διατυπώσω μία συμβουλή: «ξεπεράστε τις εμμονές με κάποιες σχολές που παραδοσιακά διαθέτουν κάποιο κύρος ή «εξασφαλίζουν» έναν μισθό, εάν ρεαλιστικά δεν σας εκφράζουν και εστιάστε εκεί που νιώθετε «γεμάτοι», εκεί που το αντικείμενο σας προκαλεί να ασχοληθείτε μαζί του», διότι μόνο έτσι θα κάνετε το όραμά σας πραγματικότητα…

Σπυρίδων Δημ. Νικολογιάννης
Οικονομολόγος MSc
Πιστοποιημένος Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
MXHJU
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ