facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Σπουδαία διάκριση του 4ου Νηπιαγωγείου Καρδίτσας στο οποίο διδάσκει και η Καλαμπακιώτισσα νηπιαγωγός Ξάνθη Μαρία

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  25/06/2020 23:09:08
Σπουδαία διάκριση του 4ου Νηπιαγωγείου Καρδίτσας στο οποίο διδάσκει και η Καλαμπακιώτισσα νηπιαγωγός Ξάνθη Μαρία
Πρώτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό έλαβε το 4ο Νηπιαγωγείο Καρδίτσας στο οποίο μία εκ των νηπιαγωγών είναι η συμπολίτισσά μας κα Ξάνθη Μαρία (σύζ. Νικολογιάννη Σπύρου)...

Για τη διάκριση αναφέρεται σχετικώς σε ανακοίνωση του σχολείου:

Το 4ο Νηπιαγωγείο στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων υλοποίησε τη φετινή χρονιά το πρόγραμμα: Κύπρος - Ελλάδα - Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων, της Ελλάδας της Κύπρου και της Ομογένειας, δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων.

Τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχει ως βασική επιδίωξη να γνωρίσουν οι μαθητές την ιστορία της Κύπρου, την ανθρωπογεωγραφία της, το φυσικό περιβάλλον, τον πολιτισμό και τέλος το Κυπριακό πρόβλημα.

Ακόμα στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση, η συνεργασία και η επικοινωνία ανάμεσα σε όλες τις μαθητικές κοινότητες του Ελληνισμού. Στη φετινή χρονιά συμμετείχαν σχολεία από Ελλάδα Κύπρο, Ευρώπη, Αμερική, Αφρική και Αυστραλία. Οι καλλιτεχνικές δημιουργίες που κατατέθηκαν στο πρόγραμμα έφτασαν τις 2000 έργα!!!

Τα νήπια ασχολήθηκαν σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα με το θέμα της Κύπρου (γλώσσα-μαθηματικά-περιβάλλον-εικαστικά) και με τη χρήση εργαλείων web2 προσέγγισαν τα αξιοθέατα, τα ιστορικά-θρησκευτικά και αρχαιολογικά  μνημεία του νησιού. Προσεγγίσαμε τα γεγονότα του ‘74 μιλήσαμε για την εισβολή και κατοχή μέχρι σήμερα μεγάλου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα συνδέσαμε με τα πρόσωπα του τόπου μας που έγιναν ήρωες τους πέντε πεσόντες και τους εφτά αγνοούμενους.

Στο τέλος του προγράμματος δημιουργήσαμε δύο έργα στις κατηγορίες σποτ και ταινία μικρού μήκους.

[…]

Και τα δύο έργα κείμενα, σκηνικά, μουσικές επιλογές, βιντεοσκοπήσεις, επεξεργασία, δημιουργήθηκαν από τις/ους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας . Όλα τα πλάνα γυρίστηκαν εντός του σχολείου τέλη Ιανουαρίου αρχές Φεβρουαρίου. Ευχαριστούμε τις οικογένειες των ηρώων, τους Κυπρίους της πόλης μας, τις οικογένειες των μαθητών. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους μεγάλους πρωταγωνιστές τα νήπια του σχολείου μας, για τις εξαιρετικές ερμηνείες των ρόλων, για τη χαρά και την τιμή που μας χάρισαν  και μας δίδαξαν πως με την συνθετική συνεργασία,  την ευκαιρία τη μετατρέπουν σε επιτυχία.

Η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει το φθινόπωρο στη Λευκωσία.

Οι νηπιαγωγοί: Λιάπα Αικατερίνη, Νούκας Σεραφείμ, Ξάνθη Μαίρη, Σταύρου Κρινιώ.

Για την προβολή υπάρχει η συγκατάθεση γονέων.

Μπορείτε να δείτε:
• τα έργα ΕΔΩ
• το σποτ ΕΔΩ
• την ταινία ΕΔΩ



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
PBKNX
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ