26/9/2023
 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  
 
 

 





Σπιτική κοτόπιτα που θα σας ξετρελάνει

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  18/11/2019 09:02:12
Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα ζουμερό κομμάτι κοτόπιτα

ΥΛΙΚΑ για 24 κομμάτια

• στήθος ενός κοτόπουλου
• 1 φλιτζάνι γαλέτα
• 1 φλιτζάνι τυρί γκούντα...

• 2 μεγάλα κρεμμύδια
• 1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
• 4 κρόκοι
• 8 ασπράδια
• πιπέρι
• 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
• 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Tρίβετε το κρεμμύδι και το τυρί στον τρίφτη. Bράζετε με 3 φλιτζάνια νερό το κοτόπουλο με το κρεμμύδι. Mόλις σωθεί το νερό, προσθέτετε 2 κουταλιές από το λάδι και ανακατεύετε πολύ καλά τα υλικά μέχρι να ροδίσουν.

Kατεβάζετε από τη φωτιά, ψιλοκόβετε το κοτόπουλο και το ρίχνετε πάλι μέσα στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι. Προσθέτετε τη γαλέτα, το γάλα, το τυρί, τους κρόκους, το πιπέρι και ανακατεύετε καλά το μείγμα. Aν σας φανεί πηχτό, το αραιώνετε με βραστό νερό.

Xτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ρίχνετε και αυτά στο μείγμα του κοτόπουλου.

H γέμιση της πίτας είναι έτοιμη.

Στρώνετε σε πυρέξ τα μισά φύλλα, λαδώνοντάς τα στα ενδιάμεσα.

Aπλώνετε τη γέμιση και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα επίσης στα ενδιάμεσα.

Ψήνετε την πίτα στους 220 βαθμούς για 20-30 λεπτά.

vita.gr




Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
OAJMW
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα


































































 


  © 2012-2023 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ