facebook  youtube  twitter  instagram 25/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Σπέρνεις ψέματα, θα θερίζεις αλήθειες

Δημοσιεύθηκε από: Φ. ΣΑΜΑΝΟ  17/03/2022 10:17:48
Σπέρνεις ψέματα, θα θερίζεις αλήθειες

Εδώ και μέρες κυβερνητικοί αξιωματούχοι με δηλώσεις , στοχευόμενες διαρροές, δημοσιογραφικά λόμπι, και διαμορφωτές της κοινής γνώμης έχουν ξεκινήσει μια συστηματική προσπάθεια να προετοιμάσουν τους λαούς της Ευρώπης για σκληρά οικονομικά μέτρα «υπέρ της ελευθερίας, της ειρήνης και της δημοκρατίας».

«ΜΗΝ ΑΜΕΛΗΣΕΤΕ. ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΝΕΡΟ. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΞΗΡΑΣΙΑ» μας λέει ο ποιητής.

Κολλημένος σε δόγματα και λεκτικά στερεότυπα δεν μπορείς να συμμετέχεις σε μία συζήτηση που αφορά τα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας. Η φήμη μοιάζει πολύ με μπαλόνι όσο περισσότερο αέρα το γεμίζεις τόσο μεγαλύτερο γίνεται και τόσο περισσότερο ψηλά θα πάει άμα το αφήσεις. Όσο περισσότερο ανεβαίνει τόσο περισσότεροι το βλέπουν και μιλάνε γιΆ αυτό. Αλλά το παράκανες, το παραφούσκωσες.

Η εκδίκηση της γυφτιάς αμορφωσιά, χυδαιότητα, μετριότητα, φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Σύμβουλος επιχειρήσεων είναι κάποιος που δανείζεται το ρόλοι σου για να σου πει τι ώρα είναι και μετά σηκώνεται και φεύγει με αυτό.

Να θυμάσαι πως κάθε άνθρωπο που συναντάς κάτι φοβάται, κάτι αγαπά, και κάτι έχει χάσει. Ένα αφεντικό προκαλεί φόβο, ένας ηγέτης εμπιστοσύνη. Ένα αφεντικό κατηγορεί, ένας ηγέτης καλύπτει τα λάθη. Ένα αφεντικό τα ξέρει όλα, ένας ηγέτης κάνει ερωτήσεις. Ένα αφεντικό νοιάζεται για τον εαυτό του, ένας ηγέτης για το σύνολο. Οι ανώτεροι δεν συγχωρούν ποτέ στους κατώτερους να κατέχουν τα εξωτερικά γνωρίσματα της μεγαλοπρέπειας κι ούτε να τη δείχνουν εξασκώντας το κύρος της που τόσο το στερούνται τα περισσότερα όργανα της σημερινής εξουσίας.

Ξέρω πολλούς που πιστεύουν στην αξία του γράφοντος, αναγνωρίζουν το ταλέντο του, παραδέχονται μυστικά τη θεωρία του, και την καταδικάζουν δημόσια. Γιατί είναι από αυτούς τους ανθρώπους που η ανωτερότητα τους γοητεύει μα και τους τρομάζει, που την μισούν αλλά θέλουν να ζουν κάτω από την σκιά της. Είναι μεγάλη υπόθεση να θέλεις να πεθάνεις με αξιοπρέπεια.

«Ένας ανθρωπολόγος μελετούσε μια φυλή στον Αμαζόνιο. Κάποια στιγμή η φυλή μετακόμισε σε ένα άλλο σημείο και ο ανθρωπολόγος τους ακολούθησε. Εκεί που πήγαν είχε βάλτους με πολλά κουνούπια μολυσμένα και πολλά μέλη της φυλής άρχισαν να αρρωσταίνουν και τελικά να χάνουν τη ζωή τους.

Ο ανθρωπολόγος απόρησε γιατί άφησαν την προηγούμενη ασφαλή τους κατοικία για ένα τόσο επικίνδυνο μέρος. Μετά από λίγο καιρό, μετακινούνται ακόμα πιο βαθιά στο δάσος. Ακόμα πιο επικίνδυνα κουνούπια. Ακόμα περισσότεροι θάνατοι. Και ούτω καθεξής.

Ο ανθρωπολόγος άρχισε να φοβάται. Πήγε λοιπόν στον αρχηγό της φυλής να ρωτήσει γιατί βάζει σε τέτοιο κίνδυνο τους ανθρώπους και χωρίς λόγο. Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο λόγοςπου πήγαιναν σε όλο και πιο δυσχερές περιβάλλον ήταν για να ξεφορτωθούν αυτόν. Προτιμούσαν να πεθάνουν από το να έχουν ένα τέτοιο βλάκα πάνω από το κεφάλι τους».

Φ. ΣΑΜΑΝΟ


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
U2PRD
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα












































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ