facebook  youtube  twitter  instagram 25/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



«Σπάζοντας» την απομόνωση του σχολείου με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  16/03/2022 13:56:02
«Σπάζοντας» την απομόνωση του σχολείου με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Τα σχολεία εκτός από την καλλιέργεια των γνωστικών αντικειμένων (μαθήματα) που οφείλουν να επιτελούν, συμμετέχουν και σε πληθώρα περιβαλλοντικών, πολιτιστικών και αγωγής υγείας, προγραμμάτων. Αυτές οι δράσεις διεκόπησαν τα δύο προηγούμενα χρόνια λόγω κορωνοϊού. Από το 2022 σιγά σιγά επανερχόμαστε στην κανονικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό την Τετάρτη το 1ο Γυμνάσιο Καλαμπάκας πραγματοποίησε άσκηση σεισμού (εκκένωση κτηρίου) σε συνδυασμό με άσκηση πυρόσβεσης και μεταφοράς τραυματία. Την άσκηση πραγματοποίησε η Πυροσβεστική Καλαμπάκας συνεπικουρούμενη από την Πυροσβεστική Τρικάλων παρουσία του Περιφερειάρχη Πυροσβεστικής Θεσσαλίας, του Διοικητή του Ν. Τρικάλων και του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμπάκας. Οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί είδαν «επί το έργον» τις διαδικασίες κατάσβεσης και απεγκλωβισμού ευχόμενοι τέτοια γεγονότα να πραγματοποιούνται ως «θεατρικά δρώμενα».

Το κλιμάκιο των πυροσβεστών εξήγησε και έδειξε τον τρόπο λειτουργίας πυροσβεστήρων με την υπόδειξη / υπενθύμιση να βρίσκονται σε κάθε σπίτι ειδικά όταν υπάρχουν τζάκια σε αυτά. 

Παράλληλα (αφού απευθύνονταν σε εφήβους) επεσήμαναν συνεχώς δύο ζητήματα. «ΟΧΙ ΟΔΗΓΗΣΗ ΜΕ ΑΛΚΟΟΛ, ΣΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΕ ΚΡΑΝΟΣ»!

Τους ευχαριστούμε και κρατάμε την υπόσχεσή τους «ραντεβού αρχές καλοκαιριού για να μας ενημερώσουν σε θέματα δασοπροστασίας»!

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες του 1ου Γυμνασίου Καλαμπάκας



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
TFOQC
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ