24/5/2022

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 



Σπαγγέτι με τόνο, ντοματίνια και ελιές

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  18/05/2018 09:44:52
Μία υπέροχη μακαρονάδα με τόνο Αλοννήσου που ετοιμάζεται στο πι και φι! Ένα ακόμη ξεχωριστό στοιχείο της, η προσθήκη μελιού αντί ζάχαρης στη σάλτσα.

• Μερίδες: 5
• Χρόνος προετοιμασίας: 15'
• Χρόνος μαγειρέματος: 15'
• Έτοιμο σε: 30'...

ΥΛΙΚΑ

• 1 πακέτο σπαγγέτι
• 300γρ. τόνο απλό ή καπνιστό, σε μικρά κομμάτια
• 100ml ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
• ½ ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φυλλαράκια, ψιλοκομμένα
• 1 κοφτή κουτ. γλυκού μέλι
• 1½ κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
• 20 ντοματίνια κομμένα στα 4
• 10 ελιές χωρίς κουκούτσι, σε φέτες
• 1 κουτ. σούπας κάππαρη ή καππαρόφυλλα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βράζετε το σπαγγέτι αλ ντέντε σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό.

Στο μεταξύ, σε ευρύχωρο τηγάνι σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια να μαλακώσουν. Ρίχνετε τον τόνο, τον χυμό του λεμονιού, το μέλι και ανακατεύετε.

Στραγγίζετε το σπαγγέτι και το ρίχνετε στο τηγάνι. Προσθέτετε τα ντοματίνια, τις ελιές, τα φύλλα της κάππαρης, τον μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.

Σερβίρετε πασπαλίζοντας με πιπέρι φρεσκοτριμμένο.

olivemagazine.gr




Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
FQADN
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα







 


  © 2012-2022 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ