Καθώς ο οργανισμός χρειάζεται ενέργεια για να αντιμετωπίσει το κρύο, οι πέντε αυτές συνταγές είναι ο καλύτερος σύμμαχος. Γίνονται όλες σε τριάντα λεπτά και μπορεί να τις φτιάξει και ο πιο αρχάριος μάγειρας!...
Κοτόσουπα με Καλαμπόκι ΥΛΙΚΑ • 2 στήθη κοτόπουλου • 1 lt. ζωμό κοτόπουλου • 400 gr. Καλαμπόκι • 1 κρεμμύδι • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο • Λευκό πιπέρι • Αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το στήθος κομμένο σε μικρά κομμάτια. • Σωτάρουμε ελαφρά με το βούτυρο. • Προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε 15 λεπτά να βράσουν. • Προσθέτουμε το καλαμπόκι, αλάτι και πιπέρι. • Σιγοβράζουμε 10 λεπτά και σερβίρουμε.
Σούπα με Μπύρα ΥΛΙΚΑ • 100 gr. ζαμπόν • 200 gr. μανιτάρια • 1 κρεμμύδι • 1 ματσάκι μαϊντανό • 100 gr. βούτυρο • 80 gr. αλεύρι • 300 ml. μπύρα • 700 ml. ζωμό κότας • 500 gr. τυρί τσένταρ • πιπέρι • αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ • Κόβουμε το ζαμπόν σε κύβους και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. • Σωτάρουμε ελαφρά με το βούτυρο. • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρυσοκαφέ χρώμα. • Προσθέτουμε τον ζωμό, την μπύρα, τα μανιτάρια, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και αλατοπίπερο. • Βράζουμε για 20 λεπτά, προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε μέχρι και σερβίρουμε.
Πικάντικη Σούπα με Μαύρα Φασόλια ΥΛΙΚΑ • 1 lt. ζωμό κότας • 1 κρεμμύδι • 3 σκελίδες σκόρδο • 1 καυτερή πράσινη πιπεριά • 100 gr. καλαμπόκι • 400 gr. μαύρα φασόλια κονσέρβα • 200 gr. ντομάτες • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο • 1 φύλλο δάφνης • κύμινο • θυμάρι • πάπρικα • αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρουμε με το ελαιόλαδο. • Προσθέτουμε τον ζωμό. • Πολτοποιούμε με ένα πιρούνι την μισή ποσότητα φασολιών. • Προσθέτουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια και όλα τα υπόλοιπα υλικά, βράζουμε για 15 και σερβίρουμε.
Σούπα με Τυρί Κρέμα ΥΛΙΚΑ • 1 lt. ζωμό κότας ή βοδινού • 600 gr. τυρί κρέμα • 200 gr. αρακά • 200 gr. καλαμπόκι • 100 gr. καρότα baby • 1 κρεμμύδι • κόκκινο πιπέρι • αλάτι • μπέικον ξεροψημένο • τσένταρ ΕΚΤΕΛΕΣΗ • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα λαχανικά για 20 λεπτά με τον ζωμό κότας. • Πολτοποιούμε τα λαχανικά, κρατάμε 2 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι για το σερβίρισμα. • Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, αλάτι και πιπέρι. • Βράζουμε για 3 λεπτά και σερβίρουμε με το μπέικον και το τσένταρ.
Σοκολατόσουπα ΥΛΙΚΑ • 500 gr. κουβερτούρα • 200 gr. κρέμα γάλακτος • 150 gr. γάλα φρέσκο • 1 κουταλιά της σούπας μέλι • 3 κουταλιές της σούπας λικέρ • κανέλα ΕΚΤΕΛΕΣΗ • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα να πάρει μια καλή βράση. • Προσθέτουμε σοκολάτα τεμαχισμένη, το μέλι, την κανέλα και το λικέρ. • Σερβίρεται με μπισκότα ή φρυγανισμένο ψωμί. thetoc.gr
|