Μια ωραία σούπα με κουνουπίδι, πατάτα και γιαούρτι θα ζεστάνει και θα νοστιμίσει το τραπέζι μας. Και θα μας "αποτοξινώσει" από τις κραιπάλες των γιορτών...
Μερίδες: 5 Χρόνος προετοιμασίας: 25' Χρόνος μαγειρέματος: 35' Έτοιμο σε: 60' ΥΛΙΚΑ • 1 κουνουπίδι μεσαίου μεγέθους, σε μικρά μπουκετάκια • 1 πατάτα καθαρισμένη + κομμένη σε κύβους • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο • 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια ξερού φασκόμηλου, τριμμένα • 1 λίτρο ζωμό κότας, χλιαρό • 150γρ. γιαούρτι στραγγιστό • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ • Βήμα 1: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το ζωμό, το θυμάρι, το φασκόμηλο και αλατοπιπερώνετε. • Βήμα 2: Μόλις κοχλάσει ο ζωμός, ρίχνετε τους κύβους πατάτας και τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι και τα αφήνετε να βράσουν για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. • Βήμα 3: Στη συνέχεια, πολτοποιείτε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε δόσεις στο μπλέντερ προσθέτοντας και το γιαούρτι και σερβίρετε. olivemagazine.gr
|