facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Σουφλέ τυριού

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  04/05/2017 11:33:22
Σουφλέ τυριού
Souffler στα γαλλικά σημαίνει «φυσάω, αναπνέω». Και το σουφλέ, έμπνευση γαλλική του 18ου αιώνα, είναι ένα σύννεφο λεπτεπίλεπτης και εύθραυστης νοστιμιάς… Το φτιάχνουμε λοιπόν με τυριά και το απολαμβάνουμε με ένα ποτήρι καλό λευκό κρασί...

• Μερίδες: 4
• Χρόνος προετοιμασίας: 10'
• Χρόνος μαγειρέματος: 30'
• Έτοιμο σε: 40'

ΥΛΙΚΑ

• 1 κουτ. σούπας βούτυρο (αληθινό, αγελαδινό) για το άλειμμα + 25γρ. βούτυρο για την μπεσαμέλ
• 1 κουτ. σούπας αλεύρι
• 250ml γάλα φρέσκο ζεστό
• 6 αβγά, χωριστά κρόκους από ασπράδια
• 125γρ. γραβιέρα τριμμένη (ή οποιοδήποτε γλυκό τυρί, έμενταλ ή γκούντα)
• 1 κουτ. σούπας μαϊντανό
• 1 γεμάτο κουτ. γλυκού μουστάρδα
• φρυγανιά ή παρμεζάνα για το σκεύος

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύετε και ρίχνετε το γάλα. Ανακατεύετε συνεχώς για 2 λεπτά, μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.

Την κατεβάζετε από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα το τυρί, τη μουστάρδα, τον μαϊντανό και έναν έναν τους κρόκους.

Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ενσωματώνετε με πολύ απαλές κινήσεις στο μίγμα.

Βουτυρώνετε το σκεύος και το πασπαλίζετε με τη φρυγανιά ή την παρμεζάνα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το σουφλέ και να τριπλασιαστεί σε όγκο.

olivemagazine.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
2Q015
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ