ΥΛΙΚΑ • 500 γρ. μακαρόνια πένες • 4 κ.σ. βούτυρο • 4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις • 1 ½ λίτρο γάλα πλήρες • 5 φέτες ζαμπόν σε λωρίδες • 1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη • αλάτι, πιπέρι...
ΕΚΤΕΛΕΣΗ • Βράστε τις πένες για ένα λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, με μπόλικο αλάτι, σουρώστε τις και αφήστε τις στην κατσαρόλα. • Σε ένα κατσαρολάκι λιώστε 3 κ.σ. βούτυρο, προσθέστε σταδιακά το αλεύρι και στη συνέχεια το γάλα μέχρι να έχετε μία παχύρρευστη και λεία μπεσαμέλ. • Μεταφέρετε τη μπεσαμέλ στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια, προσθέστε το ζαμπόν και την παρμεζάνα και ανακατέψτε καλά. • Στη συνέχεια, απλώστε το μείγμα σε ένα μεγάλο ταψί, και περιχύστε το με το υπόλοιπο βούτυρο, αφού πρώτα το λιώσετε. • Ψήστε στους 200 βαθμούς κελσίου για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι το σουφλέ σας να είναι ροδοκόκκινο και λαχταριστό. vita.gr
|