Αφράτο αέρινο σουφλέ με κοτόπουλο που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. • Χρόνος προετοιμασίας: 10' • Χρόνος μαγειρέματος: 30' • Έτοιμο σε: 40'...
ΥΛΙΚΑ • 800γρ. φιλέτο κοτόπουλο, σε κύβους • 80ml λευκό κρασί • 200γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο • 150γρ. γραβιέρα Άργους • 80γρ. αμύγδαλα σπασμένα • 500γρ. γιαούρτι • ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο • ¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο • 4 αβγά • 50ml ελαιόλαδο • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρετε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για άλλο 1 λεπτό. Σβήνετε με το κρασί και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστεί. Τέλος, ρίχνετε και τα αμύγδαλα. Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά, το γιαούρτι, τη γραβιέρα και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε το κοτόπουλο με το μίγμα του γιαουρτιού. Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ταψί και ψήνετε στον φούρνο στους 190°C για 25 λεπτά. Σερβίρετε συνοδεύοντας με σάλτσα πέστο και πράσινη σαλάτα της αρεσκείας σας. olivemagazine.gr
|