Το σορμπέ ή γρανίτα είναι το απόλυτο δροσερό γλυκό που υπάρχει. Είναι πάρα πολύ εύκολο να φτιάξετε το δικό σας σορμπέ και φυσικά μακράν πιο υγιεινό. Αντί για ροδάκινα μπορείτε να βάλετε ότι άλλο φρούτο θέλετε...
Καλό είναι να μειώσετε την ζάχαρη αν βάλετε ένα φρούτο με αρκετή ζάχαρη όπως το πεπόνι και το καρπούζι (για αυτά τα δύο χρειάζεται ελάχιστη ζάχαρη). Σορμπέ ροδάκινου: Το must ενός καυτού καλοκαιριού! Πάμε να το ετοιμάσουμε... Υλικά:
• 6 μεγάλα, ώριμα ροδάκινα • 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού • 1 πρέζα αλάτι Εκτέλεση: • Καθαρίζουμε και κόβουμε τα ροδάκινα, έπειτα τα βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να σκληρύνουν. • Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με 3/4 φλιτζανιού νερό. Χτυπάμε το μείγμα με τα κατεψυγμένα ροδάκινα, μαζί με τον χυμό λεμονιού και το αλάτι, μέχρι να γίνει κρεμώδες και λείο. • Το τρώμε αμέσως κρύο και μαλακό ή το βάζουμε στην κατάψυξη μέσα σε μία ορθογώνια φόρμα για κέικ μέχρι 3 ημέρες. marthastewart.com
|