facebook  youtube  twitter  instagram 19/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Σοκολατένιο μπανάνα κέικ

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  20/07/2017 11:17:17
Σοκολατένιο μπανάνα κέικ
Ένα αφράτο, ζουμερό κέικ για τους λάτρεις της σοκολάτας και της μπανάνας. Μια συνταγή που θα αγαπήσουν όλοι!

• Προετοιμασία: 20 λεπτά
• Μαγείρεμα: 1 ώρα
• Μερίδες: 6...

ΥΛΙΚΑ

• 50 ml σπορέλαιο
• 250 γρ. ζάχαρη
• 2 αυγά
• 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 115 γρ. γάλα
• 100 γρ. γιαούρτι
• 1 1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
• 4 μπανάνες ώριμες
• 1 1/4 φλιτζ. καρυδόψιχα
• 2 πρέζες αλάτι
• 60 γρ. κουβερτούρα
• 165 γρ. ζάχαρη άχνη
• 2 κουτ. σούπας βούτυρο
• 30 γρ. κακάο άγλυκο
• 75 ml. νερό
• 275 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις.

Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μπλέντερ ή το μούλτι. Χτυπάμε με μίξερ χειρός ή με σύρμα το σπορέλαιο και 150 γρ. ζάχαρη για 3-4 λεπτά, να λιώσει η ζάχαρη. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο γάλα. Προσθέτουμε στο μίξερ ένα ένα τα αυγά, το γιαούρτι, τη βανίλια και το αλάτι.

Ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα και τις πολτοποιημένες μπανάνες. Μόλις ενωθεί το μείγμα προσθέτουμε την καρυδόψιχα και τις σταγόνες σοκολάτας. Με μία σπάτουλα ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

Βουτυρώνουμε πολύ καλά μια μεγάλη φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση. Την αλευρώνουμε επίσης πολύ καλά και την τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Αδειάζουμε το μείγμα κέικ στη φόρμα. Ψήνουμε στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα.

Ελέγχουμε με τη λάμα του μαχαιριού το κέντρο του κέικ. Αν βγαίνει στεγνό και καθαρό είναι ψημένο. Το αφήνουμε 10΄ να σταθεί στη φόρμα και το ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει.

Για την κρέμα σοκολάτας: Κοσκινίζουμε την άχνη και το κακάο. Προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι. Σε κατσαρολάκι βάζουμε 100 γρ. ζάχαρη, το νερό και το βούτυρο, και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε να λιώσουν (χωρίς να βράσουν).

Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι να ομογενοποιηθούν. Θα μοιάζει με υγρή κρέμα σοκολάτας. Την αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει ελαφρά. Αλείφουμε γύρω γύρω το κέικ και γαρνίρουμε με φέτες μπανάνας.

Bonus tip: Όταν βουτυρώνουμε μία φόρμα για κέικ αφήνουμε το σκεύος 1΄-2΄ στην κατάψυξη να παγώσει το βούτυρο. Έπειτα αλευρώνουμε και τινάζουμε. Έτσι το σκεύος θα κάνει ένα "φιλμ" που θα προστατεύει το γλυκό και το βούτυρο της φόρμας δεν θα ρουφήξει πολύ αλεύρι για να το βαρύνει.

argiro.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
60458
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ