facebook  youtube  twitter  instagram 28/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Σήμερα ξεκινά η διήμερη γιορτή βιβλίου του ΚΚΕ στα Τρίκαλα

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  27/12/2019 09:27:15
Σήμερα ξεκινά η διήμερη γιορτή βιβλίου του ΚΚΕ στα Τρίκαλα
Διήμερη γιορτή Βιβλίου διοργανώνει η ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, προάγοντας το καλό βιβλίο, που την περίοδο των γιορτών είναι απαραίτητο για την προσωπική μόρφωση και καλλιέργεια, αλλά και για χαλάρωση, ενώ αποτελεί επίσης και το καλύτερο δώρο για αγαπημένα πρόσωπα...

Η γιορτή βιβλίου θα περιλαμβάνει έκθεση δεκάδων τίτλων λογοτεχνικού, ιστορικού, πολιτικού περιεχομένου, καθώς και όλες τις νέες εκδόσεις αφιερωμένες στα 200 χρόνια από την γέννηση του Καρλ Μαρξ αλλά και στη μαχητική πείρα των μπολσεβίκων.

Επίσης ιδιαίτερη θέση στην έκθεση έχει το Δοκίμιο Ιστορίας του ΚΚΕ, της περιόδου 1918-1949. Αυτό το τετράτομο έργο ξεκινά με την καταγραφή των πρώτων σοσιαλιστικών ομάδων, ομίλων, εργατικών συνδικάτων και κέντρων, για να δει μια πορεία γεγονότων που κατέληξε στην ίδρυση του ΚΚΕ το 1918 και μέσα σε αυτή την πορεία βλέπει και τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και σε διεθνές πλαίσιο. Φυσικά συνεχίζει με την πολυτάραχη και δωρική διαδρομή του ΚΚΕ στη διάρκεια του μεσοπολέμου και καταλήγει με τη μεγάλη δεκαετία του 1940, μια δεκαετία πολύ πυκνή σε γεγονότα και που η εργατική τάξη και ο λαός βγήκε στο προσκήνιο της ιστορίας.

Η έκθεση θα λειτουργήσει την Παρασκευή 27 Δεκέμβρη και ώρες 18:00-21:30 και το Σάββατο 28 Δεκέμβρη και ώρες 12:00-18:00, στο γνώριμο χώρο της «Σουίτα» art café (Στρατηγού Σαράφη 18).

Στο πλαίσιο της γιορτής βιβλίου την Παρασκευή 27 Δεκέμβρη, στις 7 μμ, θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «Από τη μαχητική πείρα των Μπολσεβίκων» από την Γεωργία Καπέτη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Η έκδοση «από τη μαχητική πείρα των Μπολσεβίκων» έγινε με αφορμή τα 100 χρόνια από τη νικηφόρα επανάσταση του 1917 στη Ρωσία, με αφορμή ότι στο Κόμμα μας βλέπουμε τις επετείους σαν κομμάτι της συνολικής προσπάθειας του Κόμματος να βγάλει συμπεράσματα και εκτιμήσεις που συμβάλλουν στη διαμόρφωση των σύγχρονων επαναστατικών ιδεολογικοπολιτικών επεξεργασιών, τόσο του Κόμματος όσο και του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος. Η έκδοση προσφέρεται για την αξιοποίηση των πλούσιων συμπερασμάτων της περιόδου και στο σήμερα.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
9KT8H
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ