facebook  youtube  twitter  instagram 13/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 Sensei Ιωάννης Παπαπούλιος - 3 dan, Επικεφαλής της I. Budokai Kan στην Ελλάδα: Διευκρινιστική Επιστολή για όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν την τελευταία εβδομάδα σε πολλά μέσα του Νομού Τρικάλων

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  31/07/2013 11:18:54
Sensei Ιωάννης Παπαπούλιος - 3 dan, Επικεφαλής της I. Budokai Kan στην Ελλάδα: Διευκρινιστική Επιστολή για όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν την τελευταία εβδομάδα σε πολλά μέσα του Νομού Τρικάλων
Ως επικεφαλής της Budokai Kan (παγκόσμια αθλητική οργάνωση) στην Ελλάδα και ως ο υπεύθυνος εκπαιδευτής της σχολής Α.Σ. Καράτε Μετέωρα, σχολή που σήμερα αριθμεί πάνω από 100 μαθητές, αισθάνομαι την ανάγκη να παρέμβω θέτοντας τέλος σ’ αυτήν την προσπάθεια σπίλωσης από ορισμένους οι οποίοι χρησιμοποιώντας τη δύναμη των ΜΜΕ εξαπολύουν τις τελευταίες ημέρες ανυπόστατους ισχυρισμούς παραπληροφορώντας πολίτες της πόλης και του νομού μας...

Οι δήθεν καταγγελίες φωτογραφίζουν τη σχολή μας, αφού κάνουν λόγο για τεχνοτροπία «kyokushin», τεχνοτροπία που τουλάχιστον στην πόλη της Καλαμπάκας διδάσκεται από τη σχολή μας και για να ακριβολογούμε διδάσκεται η τεχνοτροπία «kyokushin budokai» (και όχι «kyokushin karate»).

Στις επανειλημμένες επιστολές που εστάλησαν στα ΜΜΕ τεχνηέντως αναφέρεται πολλάκις ο όρος «ΚΑΡΑΤΕ», καθώς ο περισσότερος κόσμος και κυρίως όσοι δεν ασχολούνται με τις πολεμικές τέχνες, λέγοντας ή ακούγοντας τη λέξη καράτε συμπεριλαμβάνουν τις περισσότερες, αν όχι όλες, πολεμικές τέχνες.

Υπό τη σκιά λοιπόν αυτή λένε τη μισή αλήθεια. Και εξηγώ αναλυτικά:

Υπάρχουν πολλών ειδών πολεμικές τέχνες με πιο γνωστές ίσως τις παρακάτω:
-ελληνικές, όπως η πάλη, το παγκράτιο
-κινεζικές, όπως το σαολίν, το φου τζο πάι
-ιαπωνικές, όπως τοζίου ζίτσου, το καράτε, το τζούντο
-κορεατικές, όπως το ταεκβοντό
-μαχητικά αθλήματα, όπως το κικ-μπόξινγκ, το σούμο

Οι περισσότερες πολεμικές τέχνες εκπροσωπούνται στην Ελλάδα από αντίστοιχη Ομοσπονδία η οποία υπάγεται στη Γ.Γ. Αθλητισμού.

Έτσι για την πολεμική τέχνη του «καράτε» και των αθλητικών κλάδων του αρμόδια και αναγνωρισμένη από τη Γ.Γ. Αθλητισμού ομοσπονδία είναι η ΕΛΟΚ.

Αντιστοίχως για την πολεμική τέχνη του ζίου ζίτσου και των αθλητικών κλάδων του αρμόδια και αναγνωρισμένη από τη Γ.Γ. Αθλητισμού είναι η Ελληνική Φίλαθλος Ερασιτεχνική Ομοσπονδία Ζίου Ζίτσου (ΕΦΕΟΖΖ) και για το άθλημα του κικ-μπόξινγκ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κικ-Μπόξινγκ (ΠΟΚ), επίσης αναγνωρισμένη από τη Γ.Γ. Αθλητισμού.

Το να εποπτεύεται μια ομοσπονδία από τη Γ.Γ. Αθλητισμού και κατ’ επέκταση και τα αθλητικά σωματεία - μέλη της, σημαίνει αυτόματα ότι τυγχάνει  προνομίων όπως επιχορηγήσεις σε πρωταθλήματα, μοριοδότηση των συμμετεχόντων αθλητών όταν αυτοί διακρίνονται κλπ.

Ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι η σχολή μας αποτελεί μέλος δύο εποπτευομένων από τη Γ.Γ. Αθλητισμού ομοσπονδιών:

Της Ελληνικής Φίλαθλου Ερασιτεχνικής Ομοσπονδίας Ζίου Ζίτσου (ΕΦΕΟΖΖ) και Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κικ-Μπόξινγκ (ΠΟΚ).

Επομένως τόσο εμείς ως αθλητικό σωματείο, όσο και οι αθλητές μας είμαστε αποδέκτες όλων των ανωτέρω προνομίων των ομοσπονδιών στις οποίες ανήκουμε.

Πέραν όλων αυτών ο γράφων μαζί με άλλους προπονητές μετά από την έγγραφη έγκριση του ιδρυτή της International Budo Kaikan, Kaicho Jon Bluming, έχουμε συστήσει τη Budokai Kan Hellas, η οποία αποτελεί αναγνωρισμένο κλάδο άθλησης της ΕΦΕΟΖΖ, και η οποία κατέχει τη δυνατότητα διεξαγωγής πανελληνίων πρωταθλημάτων.
Ενώ ο Α.Σ. Καράτε Μετέωρα είναι μέλος και του κλάδου άθλησης «knock down kumite» της ΠΟΚ.

Υ.Γ.1: Είναι ολοφάνερη η επιχειρούμενη γκρίζα διαφήμιση μέσω λασπολογίας και επιτηδευμένης παραπληροφόρησης.

Υ.Γ.2: Η «τακτική» των δήθεν καταγγελιών έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν και μάλιστα σε περίοδο όπως και τώρα, ήτοι λίγο πριν την έναρξη των μαθημάτων στις σχολές, όμως ουδέποτε μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάποια επώνυμη καταγγελία. Γιατί άραγε;

Υ.Γ.3: Επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου σε περίπτωση που συνεχισθεί η ως άνω «τακτική».

Sensei Ιωάννης Παπαπούλιος - 3 dan
Επικεφαλής της I. Budokai Kan στην ΕλλάδαShare on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
48337
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα
 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ