facebook  youtube  twitter  instagram 25/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Σε εξωτερικό συνεργάτη η σύνταξη μελέτης για άδεια επισκευής του σεισμόπληκτου Δημοτικού Σχολείου Λογγά

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  05/11/2022 14:26:00
Σε εξωτερικό συνεργάτη η σύνταξη μελέτης για άδεια επισκευής του σεισμόπληκτου Δημοτικού Σχολείου Λογγά

Παροχή τεχνικών και λοιπών επιστημονικών υπηρεσιών για τη
«Σύνταξη μελέτης αποκατάστασης βλαβών
από σεισμό στο Δημοτικό Σχολείο Λογγά»
Κ.Α.: 30-7411.006

1. Σκοπιμότητα

Στις 3 Μαρτίου εκδηλώθηκε σεισμός ο οποίος προκάλεσε σημαντικές βλάβες στα κτίρια της Δημοτικής Ενότητας Τυμφαίων του Δήμου Μετεώρων. Ειδικότερα το κτίριο του Δημοτικού σχολείου της Τ.Κ. Λογγά παρουσίασε σημαντικές βλάβες οι οποίες χρήζουν άμεσης αποκατάστασης.

Στις 20 Μαΐου εκδόθηκε απόφαση με ΦΕΚ 2094, Αριθμ. ΔΑΕΦΚ-ΚΕ/9028/Α325 όπου συμπληρωματικά περιλήφθηκε η Δημοτική Ενότητα Τυμφαίων στα μέτρα χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021. 

Ο δικαιούχος στεγαστικής συνδρομής, θα πρέπει να υποβάλει στην αρμόδια υπηρεσία αίτηση, με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως αυτά ορίζονται στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις, για έκδοση Άδειας Επισκευής εντός προθεσμίας: είτε δέκα οκτώ (18) μηνών από τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η στεγαστική συνδρομή συνιστάται από

α) Δωρεάν Κρατική Αρωγή (Δ.Κ.Α.) 80% και χορηγείται από την αρμόδια Υπηρεσία (δηλ. την πολιτεία) και 

β) Άτοκο Δάνειο (Α.Δ.) 20% που χορηγείται από τα πιστωτικά ιδρύματα στους δικαιούχους δανειολήπτες.

Το ποσό της Σ.Σ. για την επισκευή κτιρίου χορηγείται σε τρεις δόσεις ως εξής: 

- Η πρώτη δόση Σ.Σ. χορηγείται με την έκδοση της Άδειας Επισκευής και αντιστοιχεί στο 50% του ποσού της εγκεκριμένης Σ.Σ. 

- H δεύτερη δόση Σ.Σ. χορηγείται αφού εκτελεστούν εγκεκριμένες εργασίες επισκευής, των οποίων ο προϋπολογισμός αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 40% του ποσού της εγκεκριμένης Σ.Σ. Η δεύτερη δόση Σ.Σ. αντιστοιχεί στο 30% του ποσού της εγκεκριμένης Σ.Σ. Επισημαίνεται ότι προκειμένου να χορηγηθεί η δεύτερη δόση Σ.Σ. θα πρέπει να έχουν εκτελεστεί όλες οι εγκεκριμένες εργασίες επισκευής που αφορούν στον φέροντα οργανισμό του κτιρίου.

Η τρίτη δόση Σ.Σ. χορηγείται με την περαίωση των εργασιών επισκευής και αντιστοιχεί στο 20% του ποσού της εγκεκριμένης Σ.Σ.

Το γεγονός ότι ο σεισμός της 3ης Μαρτίου 2021 που έπληξε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας και Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ορίζεται ως φυσική καταστροφή και επειδή, από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο Δημοτικό Σχολείο του Λογγά εκτιμάται ότι οι συνέπειές του είναι σημαντικές και εάν δεν γίνει άμεση αποκατάσταση των βλαβών θα υπάρξει σημαντική απώλεια της φέρουσας ικανότητας του κτιρίου. Η μη αποκατάσταση του κτιρίου θα επηρεάσει την κοινωνική και πολιτισμική ζωής των κατοίκων της περιοχής. Επειδή η Ελλάδα είναι μια χώρα στην οποία εκδηλώνονται συχνά ισχυροί σεισμοί, με σημαντικές συνέπειες. Αναγκαία είναι η άμεση αποκατάσταση των βλαβών με βασικό σκοπό την σταδιακή μείωση των συνεπειών για τους κατοίκους της χώρας και τη προοδευτική δημιουργία «αντισεισμικών πόλεων».

Η παρούσα μελέτη, σκοπό έχει την χορήγηση άδειας επισκευής για την αποκατάσταση των ζημιών στα διάφορα δομικά στοιχεία του κτιρίου από το σεισμό της 3ης Μαρτίου του 2021 στο πλαίσιο διαχείρισης της σεισμικής καταστροφής και την αποτελεσματικότερη άσκηση της δημόσιας αντισεισμικής πολιτικής. 

2. Αντικείμενο της παροχής τεχνικών και λοιπών επιστημονικών υπηρεσιών

Το αντικείμενο της παρούσας περιγράφεται στο πεδίο των Παραδοτέων που ακολουθεί και δεν μπορεί να συνταχθεί από το Τμήμα Τεχνικών Έργων και Συντήρησης Υποδομών του Δήμου Μετεώρων λόγω ελλείψεως του εξοπλισμού για την εκτέλεση Τοπογραφικών εργασιών πεδίου και Στατικών Προγραμμάτων για την μελέτη επισκευής του Δημοτικού Σχολείου Λογγά.

3. Παραδοτέα

Τα Παραδοτέα διακρίνονται σε ένα (1) επιμέρους Στάδιο Εργασίας - Παραδοτέα:

Στάδιο 1ο: Αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης του υπάρχοντος και σύνταξη φακέλου για την χορήγηση άδειας επισκευής

Για τη χορήγηση της προαναφερόμενης άδειας επισκευής θα γίνει συλλογή, σύνταξη και προσκόμιση των κάτωθι δικαιολογητικών:

i. Στοιχεία από το φάκελο του κτιρίου (άδειες, μελέτες, σχέδια, κτλ, εφόσον υπάρχουν).

ii. Δήλωση ανάθεσης-ανάληψης μελέτης και επίβλεψης σε έντυπο της Υπηρεσίας (εις διπλούν).

iii. Τοπογραφικό διάγραμμα Ε.Γ.ΣΑ'87 (εις διπλούν).

iv. Προμέτρηση - Προϋπολογισμός (σύμφωνα με το εγκεκριμένο Τιμολόγιο της Υπηρεσίας) σε αντιστοίχιση με τις προτεινόμενες επεμβάσεις (εις διπλούν).

ν. Καθορισμός αμοιβής μηχανικού (εις διπλούν).

vi. Δήλωση για το χαρακτήρα των ζημιών σε έντυπο της Υπηρεσίας (εις διπλούν).

vii. Φωτογραφίες των βλαβέντων στοιχείων υπογεγραμμένες από τον ιδιώτη μηχανικό και τον ιδιοκτήτη.

viii. Σχέδια αποτύπωσης της υπάρχουσας κατασκευής με απεικόνιση βλαβών σε κλίμακα 1:50 (εις διπλούν).

ix. Τεχνική έκθεση που θα περιλαμβάνει περιγραφή του υφιστάμενου φέροντος οργανισμού (και τοιχοπληρώσεων), περιγραφή βλαβών, περιγραφή επεμβάσεων καθώς και πιθανά αίτια των βλαβών: (εις διπλούν).

x. Κατασκευαστικά σχέδια στα οποία θα περιγράφονται αναλυτικά οι επεμβάσεις σε κλίμακα 1:50 με τις αντίστοιχες κατασκευαστικές λεπτομέρειες: (εις διπλούν).

xi. Τεχνικές προδιαγραφές για υλικά στην περίπτωση τοπικής επέμβασης σε στοιχεία φέροντος οργανισμού.

xii. Εφόσον απαιτείται ανακατασκευή στέγης, θα συνταχθεί μελέτη υπολογισμού της με τους ισχύοντες κανονισμούς, η οποία θα συνυποβληθεί στο φάκελο της μελέτης επισκευής, μαζί με τα αντίστοιχα κατασκευαστικά σχέδια σε κλίμακα 1:50 (εις διπλούν).

4. Χρονοδιάγραμμα Υλοποίησης

H διάρκεια των προτεινόμενων επιστημονικών υπηρεσιών και παράδοσης όλων των παραδοτέων είναι ένας (01) μήνας από την υπογραφή της Σύμβασης του Συμβούλου με την Αναθέτουσα Αρχή (Δήμος Μετεώρων).

5. Προεκτίμηση Αμοιβής

5.1 Γενικά

Η προεκτίμηση της αμοιβής της μελέτης υπολογίστηκε σύμφωνα με:

την Απόφαση ΔΝΣγ /32129/ΦΝ 466 (ΦΕΚ Β' 2519/20-07-2017) «Έγκριση Κανονισμού Προεκτιμωμένων Αμοιβών μελετών και παροχής τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών κατά τη διαδικασία της παρ. 8 δ του άρθρου 53 του ν. 4412/2016 (Α' 147)» του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Το με Αρ. Πρωτ. Δ11/104190/06-04-2022 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Υποδομών/Γενική Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού Υποδομών/Διεύθυνση Διαγωνισμών Δημοσίων Συμβάσεων (Δ11) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών όπου ο συντελεστής (τκ) για το 2022 έχει τιμή (τκ): 1,260.

5.2 Υπολογισμός αμοιβής

Άρθρο ΓΕΝ.4 Αμοιβή μηχανικών ή άλλων επιστημόνων ανάλογα με τον χρόνο απασχόλησης

Η προεκτιμώμενη αμοιβή σε Ευρώ για την παροχή ανεξάρτητων υπηρεσιών μηχανικού ή άλλου επιστήμονα που δεν αφορούν στην εκπόνηση μελέτης αμειβόμενης βάσει ειδικών προβλέψεων του παρόντος υπολογίζεται ανάλογα με το χρόνο απασχόλησης ανά ημέρα ή κλάσμα ημέρας ως εξής:

Α. Για επιστήμονα εμπειρίας μέχρι 10 έτη: 300*τκ
Β. Για επιστήμονα εμπειρίας από 10 έως 20 έτη: 450*τκ
Γ. Για επιστήμονα εμπειρίας μεγαλύτερης των 20 ετών: 600*τκ

Για την παροχή των υπηρεσιών που αναφέρθηκαν παραπάνω υπολογίζεται ότι θα απασχοληθούν ένα στέλεχος που θα διαθέτει την εξής εμπειρία:

Ένας (1) επιστήμονας ως Υπεύθυνος Έργου, ο οποίος θα πρέπει να διαθέτει πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού (ΑΕΙ), της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής, με έως δέκα (10) έτη επαγγελματική.

Συνεπώς με την εμπειρία άνω των 20 ετών, ο εκτιμώμενος χρόνος απασχόλησης για την υλοποίηση των Παραδοτέων αναλύεται ως κάτωθι:


Σύμφωνα με τα ανωτέρω η προεκτιμώμενη αμοιβή διαμορφώνεται ως εξής:


Στην ανωτέρω αμοιβή νοείται ότι περιλαμβάνεται το σύνολο των άμεσων και έμμεσων, γενικών και ειδικών υποστηρικτικών και λειτουργικών δαπανών των επιστημόνων για απασχόληση εντός ή εκτός έδρας (στο εσωτερικό).

6. Αμοιβή Αναδόχου

Η καταβολή της αμοιβής του Αναδόχου της Σύμβασης, θα πραγματοποιηθεί σε μία εφάπαξ καταβολή, στο τέλος της εργασίας και κατόπιν έκδοσης του σχετικού παραστατικού.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ Γ. ΑΛΕΚΟΣ


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
W3RTF
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα












































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ