facebook  youtube  twitter  instagram 19/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Σαουδική Αραβία: Αποκλείστηκαν δεκάδες καμήλες από καλλιστεία γιατί οι ιδιοκτήτες τους τους έκαναν... μπότοξ

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  11/12/2021 10:04:46
Σαουδική Αραβία: Αποκλείστηκαν δεκάδες καμήλες από καλλιστεία γιατί οι ιδιοκτήτες τους τους έκαναν... μπότοξ
Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας απέκλεισαν πάνω από 40 καμήλες που επρόκειτο να συμμετάσχουν στα ετήσια καλλιστεία καθώς έκαναν ενέσεις μπότοξ και άλλες τεχνητές βελτιώσεις, ανέφερε την Τετάρτη το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας...

Το δημοφιλές Φεστιβάλ Καμήλας Βασιλιά Αμπντουλαζίζ της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο ξεκίνησε στις αρχές του μήνα, προσκαλεί τους εκτροφείς των πιο όμορφων καμήλων να διαγωνιστούν για περίπου 66 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματικά έπαθλα.

Απαγορεύονται αυστηρά οι ενέσεις μπότοξ, τα λίφτινγκ προσώπου και άλλες αισθητικές παρεμβάσεις για να γίνουν οι καμήλες πιο ελκυστικές. Οι κριτές αποφασίζουν για τον νικητή με βάση το σχήμα του κεφαλιού, του λαιμού, των καμπούρων, του ντυσίματος και της στάσης των καμηλών.

Οι κριτές στο πολύμηνο φεστιβάλ στην έρημο βορειοανατολικά της πρωτεύουσας της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ, χρησιμοποιούν «εξειδικευμένη και προηγμένη» τεχνολογία για την ανίχνευση αισθητικών παρεμβάσεων.

Φέτος, οι αρχές ανακάλυψαν ότι δεκάδες κτηνοτρόφοι είχαν τεντώσει τα χείλη και τις μύτες των καμηλών, είχαν χρησιμοποιήσει ορμόνες για να ενισχύσουν τους μυς των ζώων, είχαν κάνει ενέσεις μπότοξ στα κεφάλια και τα χείλη των καμηλών για να τα μεγαλώσουν, είχαν φουσκώσει μέρη του σώματος με λάστιχα και είχαν χρησιμοποιήσει πληρωτικά για να χαλαρώσουν τα πρόσωπά τους.

«Ο σύλλογος είναι πρόθυμος να σταματήσει όλες τις πράξεις παραποίησης και εξαπάτησης στον εξωραϊσμό των καμηλών», αναφέρει το δημοσίευμα της SPA, προσθέτοντας ότι οι διοργανωτές θα «επιβάλλουν αυστηρές ποινές στους ιδιοκτήτες».

Ο διαγωνισμός ομορφιάς καμήλας βρίσκεται στο επίκεντρο του τεράστιου καρναβαλιού, το οποίο περιλαμβάνει επίσης αγώνες καμήλας, πωλήσεις και άλλες εορταστικές εκδηλώσεις. Το υπερθέαμα επιδιώκει να διατηρήσει τον ρόλο της καμήλας στην παράδοση και την κληρονομιά των Βεδουίνων του βασιλείου, ακόμη και όταν η πλούσια σε πετρέλαιο χώρα προχωρά με εκσυγχρονιστικά μεγαλεπήβολα έργα.

Η εκτροφή καμήλας είναι μια βιομηχανία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και παρόμοιες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε ολόκληρη την περιοχή.

ethnos.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
AMVXI
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ