30/6/2022

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 




Σαλατομακαρονάδα με τόνο και πέστο άνηθου

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  03/09/2016 13:34:53
Πανεύκολο και γρήγορο πιάτο που μπορείτε να σερβίρετε σαν ελαφρύ κύριο πιάτο ή σαν σαλάτα αν αντικαταστήσετε το σπαγγέτι με άλλο ζυμαρικό όπως φαρφάλες ή βίδες...

• Μερίδες: 4
• Χρόνος προετοιμασίας: 20'
• Χρόνος μαγειρέματος: 10'
• Έτοιμο σε: 30'

ΥΛΙΚΑ

• 1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6
• 250γρ. στραγγιστό γιαούρτι
• 2 κονσέρβες τόνο, καλά στραγγισμένο και κομματιασμένο
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το πέστο άνηθου

• 1 μεγάλο ματσάκι άνηθο (χωρίς τα κοτσάνια), χονδροκομμένο
• 1 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα
• 200ml ελαιόλαδο
• 1 φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα (ή πεκορίνο ή παρμεζάνα)
• 1 σκελίδα σκόρδου, κομμένη στη μέση
• 1 κουτ. γλυκού κοφτό ζάχαρη καστανή

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

• Πολτοποιείτε όλα μαζί τα υλικά του πέστο στο μπλέντερ (ή στο μούλτι), μέχρι να φτιάξετε μια ομοιογενή πάστα. Την αφήνετε κατά μέρος.

• Βράζετε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζετε καλά, τα ξεπλένετε με καυτό νερό μέσα στο σουρωτήρι, τα αφήνετε και πάλι να στραγγίξουν και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ.

• Προσθέτετε το γιαούρτι και το πέστο άνηθου, ρίχνετε άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά. Προσθέτετε τον κομματιασμένο τόνο, ανακατεύετε άλλη μια φορά και σερβίρετε. olivemagazine.gr




Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
0M883
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα







 


  © 2012-2022 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ