27/5/2020

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

  


Σάκης Παπαδόπουλος: Ξεκινάμε. Συνεχίζουμε. Με την Αριστερά του 21ου αιώνα για την Εναλλακτική Προοδευτική Διακυβέρνηση

Δημοσιεύθηκε από: Σάκης Παπαδόπουλος  02/12/2019 10:33:28

(από την ομιλία στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ)

Συνεχίζουμε. Με όσους προερχόμαστε από τα ρεύματα της παραδοσιακής Αριστεράς που δεν κατόρθωσαν να οδηγήσουν στον Σοσιαλισμό που ονειρευτήκαμε, στη κοινωνία των ελεύθερων και ίσων παραγωγών...

Με όσους συνειδητοποιήσαμε ότι το νέο άλμα προς τους ουρανούς – προς τη κοινωνία της ανθρώπινης χειραφέτησης, χρειάζεται μια Νέα Αριστερά που θα είναι υπέρβαση των ανεπαρκειών των ιστορικών ρευμάτων. Με όσους δεν είχαμε αυταπάτες για τη δραχμή.

Με όσους συμφωνήσαμε να κάνουμε θυσίες για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ενωμένη Ευρώπη. Με όσους καταλήξαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι Κόμμα ευρωπαϊκού προσανατολισμού για να συμβάλλει στην αλλαγή συσχετισμών που θα ευνοήσουν τη μετεξέλιξη της σημερινής ΕΕ στην Ενωμένη Ευρώπη των ιδρυτικών αξιών.

ΞΕΚΙΝΑΜΕ. Με τα νέα παιδιά που διαδηλώνουν ότι για να προστατεύσουμε τον πλανήτη από την κλιματική αλλαγή χρειάζεται να αλλάξουμε το κεφαλαιοκρατικό σύστημα. Με τη ριζοσπαστική Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ,  που κάνει τολμηρή κριτική «στη σταδιακή αποξένωση του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ από τα κοινωνικά στρώματα που εκπροσωπούσε…», που συγκρούεται με τον ρατσισμό και τη ξενοφοβία, που διεκδικεί μαχητικά το πανεπιστημιακό άσυλο και τα δικαιώματα που μπορεί να έχει η νεολαία στη σύγχρονη εποχή.

Με όσους συναντήσαμε από το Κόμμα της Διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη και δεν αλλοτριώθηκαν, δεν πήραν μίζες, δεν υπηρέτησαν το μοντέλο της πελατειακής διαπλοκής. Με όσους από το ΠΑΣΟΚ - το ΠΟΤΑΜΙ - τους ΑΝΕΛΛ - τους Ανένταχτους Δημοκράτες πολίτες - κατανόησαν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν και πατριωτικό καθήκον και πεδίο σύγκρουσης με τον εθνικολαϊκισμό.

Με όσους δημιούργησαν τις ΓΕΦΥΡΕΣ επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβανόμενοι ότι αυτό το Κόμμα της Σύγχρονης Αριστεράς είναι ο ισχυρός πόλος της Προοδευτικής Συμμαχίας που θα οδηγήσει στην Εναλλακτική Προοδευτική Διακυβέρνηση της χώρας στη νέα εποχή, με το εκλογικό σύστημα της Απλής Αναλογικής.

Όλοι εμείς συνδημιουργούμε τον ΝΕΟ ΣΥΡΙΖΑ. Το πλατύ - σύγχρονο - λαϊκό Κόμμα της Αριστεράς του 21ου αιώνα. Το Κόμμα που μπορεί να κερδίσει τις επόμενες Εκλογές, όποτε και αν γίνουν και να ακυρώσει τους σχεδιασμούς της ΝΔ για 2 γύρους Εκλογών.

Με 4 προϋποθέσεις:

• Να επανακτήσει την ιδεολογική και προγραμματική ηγεμονία, που είχε στο διάστημα 2012-16

• Να πείσει την πλειοψηφία των πολιτών ότι διδάχθηκε από τα λάθη και τις παραλείψεις του

• Να μην προβάλλει ως συγκριτικό πλεονέκτημα κυρίως τον χαρισματικό ηγέτη του, αλλά να είναι όλο το Κόμμα χαρισματικό. Να είναι συμμετοχικό Κόμμα ενεργών μελών, αποκεντρωμένο, με πολλές οργανώσεις, με κατακτημένους όλους τους σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας, με δραστήρια παρέμβαση στην Αυτοδιοίκηση – στα Σωματεία – στους Επιστημονικούς Συλλόγους – στα κοινωνικά κινήματα – στα αναπτυξιακά προβλήματα…

• Να έχει ελκυστική πολιτική συμμαχιών με τα πολιτικά υποκείμενα της Οικολογίας που δεν θέλουν να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ. Με το ΚΙΝΑΛΛ και τα άλλα μορφώματα της ΚεντροΑριστεράς, όταν μπορούν ξεπεράσουν τα Αντι-ΣΥΡΙΖΑ σύνδρομα, να υπερκεράσουν τις ίσες αποστάσεις από τη ΔΕΞΙΑ και την ΑΡΙΣΤΕΡΑ, να διδαχθούν από τις διεργασίες στην Ισπανία – τη Πορτογαλία – την Ιταλία – τη Μεγ. Βρετανία – τη Γερμανία… και να συμβάλλουν σε μια αξιόπιστη προγραμματική σύγκλιση για μια Κυβέρνηση Συμμαχίας όλων των Προοδευτικών Δυνάμεων.

Ο Νέος ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ. Έχει ισχυρά αριστερά αντισώματα. Θα είναι το Κόμμα της Δίκαιης και Βιώσιμης Ανάπτυξης, της παραγωγικής ανασυγκρότησης, της ριζοσπαστικής αλλαγής στο κράτος και τη δημόσια διοίκηση, της πολιτιστικής Αναγέννησης, το Κόμμα της συμβολής στη δημιουργία των προϋποθέσεων για μια νέα απόπειρα κοινωνικού μετασχηματισμού …

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
72661
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 


 


booked.net
 
Προτεινόμενα άρθρα 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα 

 

  © 2012-2018 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ