facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Σάκης Παπαδόπουλος - Άμεση οικονομική στήριξη Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  05/04/2021 10:42:55
Σάκης Παπαδόπουλος - Άμεση οικονομική στήριξη Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων
Παραθέτουμε την παρακάτω κοινοβουλευτική αναφορά του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Σάκη Παπαδόπουλου...

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους:
κ. Υπουργό Οικονομικών
κ. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Θέμα: «Αίτημα Πολιτιστικών Σωματείων Τρικάλων για ένταξη όλων των ΚΑΔ που ξεκινούν από 9499 και αφορούν Πολιτιστικούς Συλλόγους και Σωματεία στη λίστα των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού ώστε να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης»

Ο βουλευτής Τρικάλων Παπαδόπουλος Αθανάσιος, καταθέτει αναφορά προς τους κ. Υπουργούς, με θέμα: «Αίτημα Πολιτιστικών Σωματείων Τρικάλων για ένταξη όλων των ΚΑΔ που ξεκινούν από 9499 και αφορούν Πολιτιστικούς Συλλόγους και Σωματεία στη λίστα των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού ώστε να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης».

Λόγω των περιοριστικών μέτρων για τη διασπορά του κορονοϊού, εκατοντάδες Πολιτιστικοί Σύλλογοι βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας από τον Μάρτιο του 2020 με αποτέλεσμα τον μηδενισμό των οικονομικών τους οδηγώντας τους σε τραγική οικονομική κατάσταση και σε αδυναμία ακόμη και στην καταβολή των παγίων εξόδων τους (ενοίκια, λειτουργικά έξοδα, ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις, δημοτικά τέλη κ.ά).

Συνεπώς είναι σημαντική η άμεση οικονομική στήριξη των πολιτιστικών σωματείων όπως έγινε με πολλές άλλες πληττόμενες δραστηριότητες, λόγω της πανδημίας.

Επισυνάπτεται σχετικό αίτημα.

Παρακαλούμε, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς σας, για την απάντηση σχετικά με τις ενέργειες των Υπουργείων για αποτελεσματική και οριστική επίλυση του θέματος.

Αθήνα, 5 Απριλίου 2021

Ο καταθέτων βουλευτής
Παπαδόπουλος Αθανάσιος


Απευθυνόμαστε σε όλες τις αρχές και τους αρμόδιους φορείς για την δύσκολη θέση που βρίσκονται τα πολιτιστικά σωματεία της περιοχής μας.

Διανύουμε ήδη τον δεύτερο χρόνο της πανδημίας που ξέσπασε στις αρχές του 2020 και ως εκπρόσωποι των σωματείων μας εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη και τον προβληματισμό μας για την αδράνεια και την αδιαφορία των ιθυνόντων προς τους πολιτιστικούς συλλόγους.

Έχει περάσει ένας χρόνος κατά τον οποίο τα πολιτιστικά σωματεία είναι ανενεργά, συμμορφούμενα με τα μέτρα που επέβαλε η κεντρική εξουσία. Στο πλαίσιο αυτό, ουδεμία κίνηση υπήρξε από την κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της οικονομικής ενίσχυσης των πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων που δοκιμάζονται σκληρά από την υγειονομική κρίση. Ως γνωστόν υπάρχουν πάγια έξοδα (ενοίκια, λειτουργικά έξοδα, ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις, δημοτικά τέλη κ.ά), τα οποία είναι αδύνατον να καλυφτούν ενόσω τα σωματεία παραμένουν ανενεργά. Αυτό, φυσικά, απειλεί άμεσα τη βιωσιμότητα των σωματείων και πλήττει σφόδρα την παράδοση και εν γένει τον πολιτισμό του τόπου μας.

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι με το πολυποίκιλο έργο τους αποτελούν προπύργια πολιτισμού, όργανα διάδοσης και διατήρησης των παραδόσεων του ελληνισμού. Οι υπογράφοντες την παρούσα ανακοίνωση καλούν την κυβέρνηση μέσω της άμεσης παρέμβασης των βουλευτών του Ν. Τρικάλων να πράξει τα δέοντα και να αναλάβει τις ευθύνες της πριν να είναι αργά. Επίσης καλούν τους τοπικούς άρχοντες ήτοι τον Αντιπεριφερειάρχη και Δημάρχους Νομού Τρικάλων να ανταποκριθούν στο θεσμικό τους ρόλο και αφενός να πιέσουν την κυβέρνηση αφετέρου δε να βρουν οι ίδιοι, μέσω ιδίων κονδυλίων, τρόπους ενίσχυσης των πολιτιστικών συλλόγων.

Τα πολιτιστικά σωματεία ανά την Ελλάδα παλεύουν να επιβιώσουν με όποια μέσα διαθέτουν, αλλά αυτό δεν αρκεί και το μέλλον διαγράφεται δυσοίωνο. Ζητούμε άμεση και γενναία οικονομική ενίσχυση προς τα πολιτιστικά σωματεία όλης της χώρας! Είναι αδιαπραγμάτευτη ανάγκη η στήριξη των πολιτιστικών συλλόγων! Όσοι σιωπούν και αδιαφορούν για τη διαμορφωθείσα δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει τα πολιτιστικά σωματεία θα είναι συνεργοί στο έγκλημα της πολιτιστικής υποβάθμισης της χώρας μας που αναπόφευκτα θα ακολουθήσει αν δε ληφθούν δραστικά μέτρα.

Για τους λόγους αυτούς ζητούμε:

1) Από τους αρμόδιους του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, την ένταξη όλων των ΚΑΔ που ξεκινούν από 9499 και αφορούν Πολιτιστικούς Συλλόγους και Σωματεία στη λίστα των πληττόμενων επιχειρήσεων από τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού ώστε να ενταχθούν στις ευεργετικές νομοθετικές διατάξεις με τις ανάλογες πρόνοιες (αποζημίωση ειδικού σκοπού ή επίδομα οικονομικής ενίσχυσης, μείωση ενοικίου, ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις, μείωση/απαλλαγή από δημοτικά τέλη, επίδομα για τους εργαζόμενους στους συλλόγους κ.ά.).

2) Να τεθούν τα παραπάνω ζητήματα ως ερωτήματα προς τους αρμόδιους Υπουργούς από τον υπουργό Κ. Κώστα Σκρέκα και τους κ. βουλευτές Τρικάλων Αθανάσιο Λιούτα, Κατερίνα Παπακώστα και Σάκη Παπαδόπουλο.

3) Να τεθούν τα παραπάνω ζητήματα στον κ. Αντιπεριφερειάρχη περιφερειακής ενότητας Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη στον Δήμαρχο Τρικκαίων και Πρόεδρο της ΤΕΔΚ κ. Δημήτριο Παπαστεργίου και σε όλους τους κ. Δημάρχους του Νομού Τρικάλων με σκοπό την αναζήτηση τρόπου οικονομικής ενίσχυσης των πολιτιστικών συλλόγων από κονδύλια της Περιφέρειας και των Δήμων, ως αποζημίωση ή εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ανεξάρτητα από την πραγματοποίηση δράσεων και εκδηλώσεων που είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν ακόμη και σήμερα.

Τρίκαλα 31 Μαρτίου 2021

ΑΠΟΛΛΩΝ (Κέντρο Λαογραφικής έρευνας Τρικάλων)
ΕΚΠΟΛΙΣΤΙΚΟΣ & ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΠΩΤΟΥ
ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ & ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ "ΤΡΙΚΚΗ"
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ "ΟΙ ΘΕΡΙΣΤΑΔΕΣ"
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ Χ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ "Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ"
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΡΜΑΤΟΛΙΚΙΩΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΙΘΕΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ "Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ"
ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
6CL5Y
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ