Ένα σαγανάκι που θα φτιάξετε με χωριάτικα λουκάνικα, αβγά και ανθότυρο, ιδανικός μεζές για τσιπουροκατανύξεις...
• Μερίδες: 2 • Χρόνος προετοιμασίας: 10' • Χρόνος μαγειρέματος: 15' • Έτοιμο σε: 25' ΥΛΙΚΑ • 200γρ. χωριάτικο λουκάνικο, χωρίς τη μεμβράνη, με πράσο ή με πορτοκάλι, σε φετούλες • 4-5 ντοματίνια, κομμένα στη μέση • ½ πιπεριά κόκκινη, σε ροδέλες • ¼ πιπεριά πράσινη, σε ροδέλες • 4 αβγά • 150γρ. ανθότυρο • 2 κουτ. σούπας πετιμέζι • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο • ρίγανη ξερή • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βάζετε ένα τηγάνι με χοντρό πυθμένα να ζεσταθεί στη φωτιά. Ρίχνετε τα κομμάτια από το χωριάτικο λουκάνικο και τα ροδίζετε από τις 2 πλευρές. Υπολογίζεστε 1 λεπτό και για τις δυο πλευρές γιατί παίρνει αμέσως χρώμα. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τα ντοματίνια και τις ροδέλες πιπεριάς. Μετά από 2 λεπτά σπάτε στο τηγάνι 4 αβγά μάτια και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε σε μέτρια φωτιά να τηγανιστούν. Λίγο πριν τα αποσύρετε από τη φωτιά προσθέτετε το ανθότυρο, τη ξερή ρίγανη και το πετιμέζι. Μετά από ένα λεπτό αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως με χωριάτικο ψωμί. olivemagazine.gr 
|