27/6/2022

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 



Ρεβιθάδα φούρνου με γλυκάνισο και κύμινο

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  03/02/2016 12:02:12
Μια ωραία μυρωδάτη ρεβιθάδα φούρνου με γλυκάνισο και κύμινο που την κάνουν πραγματικά ξεχωριστή.

ΥΛΙΚΑ

• 500γρ. ρεβίθια
• 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα (σκόνη)
• 2 κρεμμύδια ξερά, ξεφλουδισμένα, ολόκληρα
• 1 φύλλο δάφνης
• 3-4 καρφάκια γαρίφαλο
• 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε ροδέλες...

• 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
• 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 250γρ. ντομάτες λιαστές, σε λάδι (δεν τις στραγγίζετε από το λάδι τους), κομμένες σε λωρίδες
• 1/2 ματσάκι άνηθο (χωρίς τα κοτσάνια), ψιλοκομμένο
• χυμό και ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
• 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
• 1 κουτ. γλυκού γλυκάνισο, σε σκόνη
• 2 κουτ. σούπας μπούκοβο γλυκό (ή 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη)
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βήμα 1: Μουσκεύετε αποβραδίς τα ρεβίθια σε μια μεγάλη λεκάνη με κρύο νερό, στο οποίο ρίχνετε τη σόδα, και ανακατεύετε. Την επόμενη ημέρα στραγγίζετε τα ρεβίθια και τα ξεπλένετε πολύ σχολαστικά με κρύο νερό.

Βήμα 2: Τα ρίχνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τα καλύπτετε καλά με άφθονο κρύο νερό και προσθέτετε τα ολόκληρα, ξεφλουδισμένα κρεμμύδια, τη δάφνη, τα καρφάκια γαρίφαλου και το ελαιόλαδο.

Βήμα 3: Βάζετε τα ρεβίθια να πάρουν μια βράση σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια τη χαμηλώνετε στο μέτριο και ξαφρίζετε για όσο διάστημα ανεβαίνει αφρός στην επιφάνεια. Τα βράζετε για 1½ ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν και αποσύρετε από τη φωτιά.

Βήμα 4: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στραγγίζετε τα ρεβίθια, κρατάτε κατά μέρος το νερό τους και τα ρίχνετε σε ένα βαθύ ταψί ή σε γάστρα. Ρίχνετε 3 φλιτζάνια (600ml) από το νερό στο οποίο έβρασαν και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Βήμα 5: Ανακατεύετε και σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο (αν χρησιμοποιήσετε γάστρα, τη σκεπάζετε με το καπάκι της). Ψήνετε τα ρεβίθια για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν. Τα σερβίρετε ζεστά ή κρύα.




Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
V3QTE
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα






 


  © 2012-2022 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ