facebook  youtube  twitter  instagram 15/6/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 

 




Ψητά μήλα με κρέμα μπουγάτσας και παστέλι

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  19/11/2018 10:54:40
Ψητά μήλα με κρέμα μπουγάτσας και παστέλι
Ένα διαφορετικό γλυκό με κρέμα μπουγάτσας, που θα εντυπωσιάσει σε κάθε επίσημο τραπέζι.

• Μερίδες: 5
• Χρόνος προετοιμασίας: 20'
• Χρόνος μαγειρέματος: 40'
• Έτοιμο σε: 60'...

ΥΛΙΚΑ

• 5 μεγάλα μήλα κόκκινα, περίπου στο ίδιο μέγεθος
• 1 ποτήρι νερό
• 2 κουτ. σούπας βούτυρο
• 2 ξυλάκια κανέλα
• χυμό από 1 πορτοκάλι
• 1 κλαράκι τσάι του βουνού
• 150γρ. παστέλι σε κομμάτια

Για την κρέμα μπουγάτσας
• 1 λίτρο γάλα
• 250γρ. σιμιγδάλι ψιλό
• 250γρ. ζάχαρη
• 3 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
• 2 βανίλιες

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Τα μήλα ή τα καθαρίζετε από τη φλούδα ή την αφήνετε και με το ειδικό εργαλείο-κύλινδρο αφαιρείτε τα κουκούτσια και λίγη από την ψίχα τους. Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζετε από την κατσαρόλα και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Για την κρέμα μπουγάτσας: Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς.

Όταν πήξει η κρέμα, αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά ρίχνετε μέσα το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο. Την αφήνετε να κρυώσει αρκετά και τη μεταφέρετε σε ένα κορνέ.

Σε πέντε πιατάκια σερβιρίσματος βάζετε από 1 κουτ. σούπας κρέμα μπουγάτσας σαν βάση, ακουμπάτε επάνω τα μήλα και τα γεμίζετε με κρέμα, εναλλάσσοντας ανά διαστήματα με κομμάτια από παστέλι. Σερβίρετε αμέσως.

olivemagazine.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
26115
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net



 
Προτεινόμενα άρθρα





















































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ