facebook  youtube  twitter  instagram 19/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Πρόστιμα 5.000€ για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης - Αυστηρότερες ποινές για ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  07/09/2021 09:09:57
Πρόστιμα 5.000€ για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης - Αυστηρότερες ποινές για ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς
Κατατέθηκε, αργά το βράδυ της Δευτέρας (06.09.2021) στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Υγείας, η οποία προβλέπει...

από την άρση αναστολής όσων υγειονομικών κάνουν την πρώτη δόση έως τα τσουχτερά πρόστιμα για όσους εκδίδουν ή φέρουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης.

Με την τροπολογία για τους εμβολιασμούς και τις αναστολές προβλέπεται ότι όσοι υγειονομικοί δεν είχαν εμβολιαστεί και τέθηκαν σε αναστολή άνευ αποδοχών, θα μπορούν να επιστρέψουν στη δουλειά τους την επόμενη μέρα μετά την 1η δόση του εμβολίου.

Κυρίως, όμως, η τροπολογία προβλέπει αυστηρότερο πλαίσιο και για τους ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς αλλά και για εκείνους που εκδίδουν ή ζητούν, πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης.

Για τους ιδιώτες γιατρούς (που απασχολούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες σε δημόσιες δομές) που δεν έχουν εμβολιαστεί, προβλέπεται μεταξύ άλλων καταγγελία κάθε σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ και τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία αλλά και αναστολή της δυνατότητας ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και η δυνατότητα εκτέλεσης ηλεκτρονικών συνταγών.

Επίσης, προβλέπονται πρόστιμα 10.000€ έως 50.000€ για τους παραβάτες (ποσά που διπλασιάζονται σε περίπτωση υποτροπής).

Οι επαγγελματίες που παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες σε ιδιωτικά ιατρεία και φαρμακεία πρέπει να έχουν κολλήσει στην πόρτα του ιατρείου ή του φαρμακείου έγγραφο που να ενημερώνουν τους ασθενείς ότι όλοι οι εργαζόμενοι είναι εμβολιασμένοι. Αν δεν το κάνουν, προβλέπεται πρόστιμο 300 ευρώ.

Ακριβά τα… «μαϊμού» πιστοποιητικά

Μετά τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών (με αποκορύφωνα τον Παλαμά Καρδίτσας) για «φάμπρικα» πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης, το υπουργείο Υγείας αυστηροποιεί το πλαίσιο. Και τα τσουχτερά πρόστιμα αφορούν και αυτούς που εκδίδουν τα πλαστά πιστοποιητικά και εκείνους που τα ζητούν…

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η τροπολογία: «Σε όποιον αποπειράται ή πετυχαίνει την έκδοση πιστοποιητικού εμβολιασμού, ενώ δεν έχει εμβολιαστεί ή βεβαίωσης νόσησης, ενώ δεν έχει νοσήσει, πέραν τις τυχόν επιβληθησόμενες ποινικές κυρώσεις, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ».

Το ίδιο πρόστιμο «περιμένει» τους υπαλλήλους του Δημοσίου ή οποιονδήποτε άλλο που έχει ρόλο σε έκδοση πλαστού πιστοποιητικού ή νόσησης.

Δείτε ΕΔΩ όλη την τροπολογία

newsit.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
QCMOY
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ